Ce trebuie să mănânci ca să previ atacul cerebral


Potrivit oamenilor de știință, oamenii își pot reduce riscul apariției accidentelor vasculare, una dintre principalele cauze ale dizbilităților și deceselor din ziua de azi, cu ajutorul unei diete bogate în fibre.

Oamenii de ştiinţă anunţă că oamenii îşi pot reduce riscul de a suferi de una dintre principalele cauze ale dizabilităţilor şi ale decesului în lumea dezvoltată, accidentul vascular cerebral, printr-o dietă bogată în fibre.

Cercetătorii au descoperit că fiecare 7 grame de fibre în plus în dieta zilnică duc la o reducere cu 7% a riscului de a suferi un atac cerebral. Această cantitate de fibre se regăseşte într-o porţie de paste din grâu integral plus două porţii de fructe sau legume.

Descoperirea a fost făcută de cercetătorii de la Universitatea Leeds din Marea Britanie, care au analizat opt studii asupra dietei şi atacului cerebral ce au fost efectuate între 1990 şi 2012. Fibra alimentară este o substanţă de origine vegetală ce nu este digerată de către enzimele din tubul digestiv.

Rezultatele cercetării se bazau pe cantitatea totală de fibră din dietă şi nu distingeau între fibra solubilă şi fibra insolubilă. „Un consum mai mare de alimente bogate în fibre, precum cerealele integrale, fructele, legumele şi nucile este un lucru important pentru toată lumea, dar mai ales pentru cei cu risc mai mare de a suferi de un atac cerebral, cum sunt persoanele supraponderale, fumătorii şi cei cu hipertensiune”, a explicat Diane Threapleton, coordonatoarea studiului publicat în jurnalul ştiinţific Stroke.

CItește mai departe pe Descoperă.ro

Comentarii Facebook