A fost inventat microcipul care îți potolește foamea

Cercetătorii britanici declară că au creat un microcip inteligent care poate suprima apetitul, fiind astfel de mare ajutor pentru scăderea în greutate și o alternativa simplă la operațiile de chirurgie bariatrică. Cercetătorii vor începe în curând testarea microcipului pe animale.

Microcipul este ataşat de nervul vag, unul din cei 12 nervi cranieni (de fapt, sunt 12 perechi, simetrice, de asemenea nervi, care fac parte din sistemul nervos periferic.)

Nervul vag are, printre alte funcţii importante, un rol în reglarea apetitului.

Dacă testele pe animale vor da rezultatele aşteptate, peste 3 ani ar putea începe testarea dispozitivului pe oameni.

Cercetările sunt realizate de specialişti de la Imperial College London, sub conducerea prof. Chris Toumazou şi a prof. Sir Stephen Bloom.

Este vorba despre un „modulator inteligent implantabil”, cum îl numesc inventatorii săi, un mic dispozitiv de numai câţiva mm lungime, ataşat cu ajutorul unor electrozi-manşon de nervul vag, în interiorul cavităţii peritoneale din abdomen.

Cipul şi electrozii „citesc” şi procesează semnalele electrice şi chimice ale apetitului, semnale percepute de nervul vag.

Apoi, microcipul poate acţiona în funcţie de aceste date, trimiţând semnale electrice creierului pentru a reduce sau a elimina impulsul de a mânca.

Specialiştii de la aceeaşi instituţie au realizat deja un dispozitiv similar menit să controleze crizele epileptice, tot prin acţiune asupra nervului vag.

Citește mai departe pe Descoperă.ro

Comentarii Facebook