Banane coapte artificial cu etilena in depozitele din Romania! Ministerul Agriculturii spune ca nu sunt motive de ingrijorare - VIDEO

 

Bananele sunt coapte in numai trei zile in depozitele din Buftea, cu ajutorul etilenei, un hormon vegetal de maturare a fructelor. Ministerul Agriculturii sa asigurari ca nu este niciun pericol pentru sanatatea oamenilor.

Potrivit realitatea.net, bananele au 7 grade de maturare si sunt comandate de comercianti mai coapte sau mai putin coapte, in functie de cat de bine le merg vanzarile.

Vanzatorii sunt la curent cu aceasta procedura de coacere, dar nu au nimic impotriva, atata timp cat profitul este mare. Bananele sunt cumparate verzi de la producatorii internationalii si coapte in Romania.

"E ceva ca o baraca, o camera si au temperaturi de le aduce le gazeaza", a spus un vanzator.

"Ele vin si pana sa le bage la vanzare le da cu un spray ca un gaz. E un spray care le tine verzi si un spray care le pune la copt. Asa e metoda lor", a povestit un alt vanzator.

Paznicii de la depozitul din Buftea explica mai pe larg care este procedeul de coacere a bananelor.

"Eu l-am vazut, da. Sunt niste camere mari. Le baga acolo, inchide usile, are o prelata pe care o trage peste ele si sunt niste aparate care le gazeaza. in vreo trei- patru zile se fac. De cand le baga acolo, in trei- patru zile incepe sa le livreze", a declarat un paznic.

Reprezentantii Ministrului Agriculturii sustin ca nu exista niciun pericol pentru sanatatea umana.

"Nu stiam de depozitul de la Buftea, dar de procedura stiam. E o procedura care se foloseste si la rosii si la alte legume. E folosit si la rosii si la alte fructe depinde de perioada recoltare. Trebuie vazut procedurile cum se fac. Nu e vorba de o procedura, e vorba de a marii coacerea sau aspectul cum e la rosii. in nici un caz cele care se produc in Romania, cu mici exceptii la rosii, nu sunt expuse acestui procedeu, toate se coc natural. La banane ele se aduc de la distante mari nu pot fi transportate la maturitate.Nu e vorba de gazare, e vorba de tratament cu etilena. Nu e niciun pericol pentru populatie", a declarat Valeriu Tabara, ministrul Agriculturii.

Etilena este un hormon natural care determina coacerea fructelor.

Comentarii Facebook