Ducu Bertzi colabora cu Securitatea! Artistul si-a pus la dispozitie garsoniera pentru intalnirile conspirative


CNSAS a anuntat ca Ducu Bertzi si-a pus la dispozitie garsoniera pentru intalnirile dintre ofiterii Securitatii si colaboratorii acesteia.

Conform blog -ului lui Alecu Racoviceanu, cantaretul Alexandru Bertzi a fost contactat de Securitate in 27 aprilie 1988 si le-a permis acestora sa isi tina intalnirile in garsoniera lui, denumita conspirativ "Victoria".

In 1989, Ducu Bertzi a dat si o nota conspirativa, sub numele de "Daniel", despre un cetatean strain.

"In aprilie 1988, lucram la Fabrica de Componente Nucleare, am fost contactat de ofiterul de securitate al intreprinderii, il stiam toti si mi s-a cerut sa pun la dispozitia Securitatii garsoniera in care locuiam. Securitatea Municipiului Bucuresti, prin ofiterul de la intreprindere, imi cerea uneori cheia de la garsoniera in timp ce eram la serviciu. Totdeauna am considerat ca aceste doua contacte ale mele cu Securitatea nu reprezinta actiuni de politie politica, pentru ca printr-o nota informativa si dand cheia unui ofiter nu am facut niciodata rau nimanui. Mai mult,  am ramas prieten pana acum cu familia respectiva, eu fiind cel care le-am spus ca Securitatea m-a contactat si mi-a cerut informatii despre ei. Asa erau anii de sfarsit ai comunismului. Vreau sa demonstrez judecatorilor ca nu am facut niciodata politie politica si in acest fel sa se incheie o data pentru totdeauna ce mi-au facut mie acesti oameni care m-au urmarit si santajat intr-o perioada a vietii mele", a declarat Ducu Bertzi, citat de Puterea.

Instanta urmeaza sa stabileasca daca Bertzi a fost colaborator al Securitatii. Primul termen al procesului este in 6 septembrie, la Curtea de Apel Bucuresti.

Comentarii Facebook