Birou consular la Edinburgh, capitala Scotiei, din 18 februarie 2011!


Ministerul Afacerilor Externe a deschis oficial in 18 februarie un Birou consular la Edinburgh, ca parte a Sectiei consulare a Ambasadei Romaniei in Marea Britanie.

Asyge, romanii din Scotia nu mai trebuie sa ajunga la Ambasada din Londra pentru diverse servicii consulare. Biroul urmeaza sa gestioneze activitatea consulara in relatia cu cetatenii romani si cu autoritatile locale din Scotia, Irlanda de Nord si Nordul Angliei.

"Inca de la preluarea mandatului de ambasador al Romaniei in Marea Britanie, in primele contacte avute cu romanii care traiesc in Scotia si Irlanda de Nord acestia mi-au spus si cat de dificil le este sa vina la Londra - datorita distantelor mari - pentru a-si rezolva diferitele probleme de natura consulara. Le-am promis ca vom cauta o solutie, prima la indemana fiind organizarea unor clinici consulare - vizite periodice ale unui consul din cadrul Ambasadei - in zonele unde exista concentrari de romani si unde, de regula, avem deja consulate onorifice. Astfel de clinici consulare au avut si continua sa aiba loc ori de cate ori ni se semnaleaza utilitatea lor", a precizat ambasadorul Ion Jinga.

Consulul Mihai Delcea a declarat ca "vestea a fost primita cu mare bucurie, la care s-a adaugat din partea unora un oftat de usurare".

Biroul Consular este situat in centrul orasului Edinburgh in apropierea St. Andrew Square (n.red. Adresa: 7/9 North St. David Street, Edinburgh, EH2 1AW).

 

La eveniment au participat Exelenta sa Ion Jinga, ambasadorul Romaniei la Londra, Inalt Prea Sfintitul Iosif, Mitropolitul Europei Occidentale si Meridionale, Mihai Delcea, seful Biroului Consular din Edinburgh, preotul Marcel Oprisan, coordonatorul Bisericii Ortodoxe Romane din Scotia.

Comentarii Facebook