9 mituri despre sănătate de care să nu mai te îngrijorezi. Vezi AICI care sunt acestea



Există o serie de mituri privind sănătatea și lucruri pe care nu trebuie să le facem pentru a nu ne îmbolnăvi, multe dintre ele însă, s-au dovedit a fi complet false. Pentru majoritatea miturilor ”din bătrâni” nu există ovezi științifice care să le dovedească veridicitatea, ba chiar din contră, dovezile arată chiar contrarul în unele cazuri.

Iată cele mai populare 9 mituri de care nu trebuie să te mai îngrijorezi.

Bea opt pahare de apă pe zi

Cu toţii ştim că trebuie să bem 2 litri de apă pe zi. Apa este necesară, dar o obţinem şi din sucuri naturale, ceai, lapte, fructe şi legume. Până şi cafeaua, de care se spune că este diuretică, te poate hidrata, deoarece conţine multă apă. Cel mai bine este să bei când ţi-e sete. Nu exagera. În cantităţi mari, apa îţi face rău. Se poate ajunge la hiponatremie – nivel foarte scăzut de sodiu în organism – determinând un dezechilibru care îţi poate face mult rău.

Stresul îţi va albi părul

Adevărul este că stresul te îmbătrâneşte cu totul. Permite atacul radicalilor liberi -  molecule ce ataca celulele sănătoase – şi măreşte producerea de hormoni de stres. Nici o dovadă ştiinţifică nu arată că poate fi o cauza directă a încărunţirii. Oamenii albesc, în primul rând, în funcţie de mosternirea lor genetică.

Cititul pe lumina slabă îţi distruge ochii

Ai învăţat la şcoală, ţi-a spus şi mama: cititul sub plapumă sau sub clar de lună îţi va strica vederea. Adevărul este că la o luminozitate scăzută ochii tăi se vor forţă să vadă literele. Asta îţi va da o durere de cap. Dar nu se poate spune că îţi va dăuna iremediabil sau că îţi va afecta grav vederea. Ochii vor obosi, îi vei simţi dureroşi şi uscaţi, dar o noapte de somn îi va ajuta să îşi revină.

Citeşte mai multe pe Sfatul Părinţilor

Comentarii Facebook