Duminica 28 Aprilie

Nutriționista Mihaela Bilic a dezvăluit care este fructul de iarnă ce alungă foamea: ,,Are puțină fructoză, puține calorii și indice glicemic mic”


Mihaela Bilic spune că nu este o fană a fructelor pentru scăderea în greutate, însă unul dintre ele poate fi consumat fără probleme în astfel de diete, având și multe beneficii pentru sănătate. Este vorba despre gutuie, un fruct foarte apreciat de români, mai ales în sezonul rece. 

,,Sigurul fruct în fața căruia lăcomia se recunoaște învinsă, este gutuia: pe ea nu o poți mânca nici repede, nici în cantitate mare, dacă nu vrei să sfârșești înecat!

Pe lângă lecția moderației și a mestecatului îndelungat, gutuia are multe beneficii: vitamina C cât să pună în umbră toate citricele, cu kiwi la un loc! Din cauza asta și se înnegrește imediat ce e tăiată, vitamina C care se oxidează la contactul cu aerul.”, a declarat medicul nutriționist.

Mihaela Bilic a subliniat că acest aliment conține și puține calorii și ține stomacul plin pentru mult timp. 

,,Apoi gutuia are fibre solubile (pectine) din belșug, fibre ce se umflă și se transformă în gel la contactul cu apa.Nu întâmplător gutuia e folosită ca agent de gelifiere, dar are și avantajul că ține stomacul plin și alungă foamea.

Nu în ultimul rând gutuia are puțină fructoză, puține calorii și indice glicemic mic, adică e prietena siluetei și a celor cu diabet.”, a explicat Mihaela Bilic.



Comentarii Facebook