Coliva a ajuns produs de lux pe meniurile restaurantelor de fițe! Cât costă un păhărel de ,,desert funerar” - FOTO
În ultimul timp, restaurantele din România au început să experimenteze din ce în ce mai mult cu diferite preparate, pe meniuri apărând și produse inedite.
Un astfel de preparat este și coliva, desertul tradițional pregătit la înmormântări și parastase, care are surprinzător de mulți fani. Astfel, unele restaurante au decis să-l includă pe meniurile lor, însă la prețuri destul de piperate.
Desertul, făcut din arpacaș, zarhăr, nuci măcinate și diferite esențe aromate, costă nu mai puțin de 22 de lei, la un restaurant din Brașov, transmite click.ro.
Într-adevăr, în cazul acestui restaurant coliva vine și cu o bomboană fondantă la interior.
Prețurile cresc și mai mult dacă ne apropiem de Capitală, la un renumit restaurant, 170 de grame de colivă costă 39 de lei.
Coliva este atât de adorată de români, încât în unele orașe au apărut chiar și la delivery. În acest caz, un păhărel de 150 de grame costă 25 de lei.
De asemenea, multe patiserii din țară au început să vândă colivă sub formă de monoporție, prețurile fiind cuprinse între 5 și 23 de lei, în fucție de cantitate.

1 Comentariu
LA MOLDOVA LA NOI NU SE CONSUMĂ