Turnul de la "Cluj Arena" va fi construit la pachet cu o parcare de 380 de locuri. Investitia este de 50 de milioane de euro - VIDEO


Turnul de la stadionul municipal "Cluj Arena" va fi construit la pachet cu o parcare cu 380 de locuri si va costa 50 de milioane de euro. Constructia va avea o inaltime de 24 de etaje si va gazdui un hotel si birouri.

Studiul pentru turn si pentru parcarea subterana a fost realizat de catre Universitatea Tehnica Cluj Napoca.

"Solutia tehnica initiala, s-a completat cu un nou obiectiv de investitie, respectiv realizarea unui parcaj subteran amplasat sub dala pietonala propusa intre cladirea salii polivalente si stadion. Realizarea parcarii are ca scop, pe langa marirea numarului total de parcari si cresterea atractivitatii investitiei", se arata in proiectul aprobat joi de consilierii judeteni.

In turn urmeaza sa funtioneze un hotel de 4 stele, birouri de clasa A, iar constructia va avea 24 de etaje inaltime.

Parcarea subterana cu doua niveluri va avea 385 locuri de parcare autoturisme, respectiv 203 pe un nivel si 182 pe celalalt.

Valoarea totala a investitie este de 215 milioane de lei, adica 50 de milioane de euro.

"Noi am avut, in urma cu un an, o tentativa esuata, aceea de a face un turn prin concesionarea lucrarilor catre o firma, care pe banii ei sa realizeze acest turn, urmand ca noi sa devenim proprietari si firma respectiva din chiriile pe care le-ar primi acolo sa ne plateasca o noua suma de bani.

Evident, atata timp cat acest turn nu era in proprietatea firmelor si nu puteau sa isi ia o creditare era foarte greu in condiile actuale sa realizeze acest obiectiv care nu le apartinea. De aceea am modificat studiul de fezabilitate. Un investitor va veni cu banii lui, va realiza cladirea din banii lui pe care o va avea un numar de ani in proprietate, noi vom primi o redeventa, iar la finele perioadei pentru care noi acordam proprietatea fie vom plati valoarea constructiei si va reveni in proprietatea noastra, fie vom prelungi intelegerea
", a declarat pentru Stiri de Cluj Alin Tise, presedintele Consiliului Judetean Cluj.

Licitatia ar urma sa fie facuta in primavara.

Comentarii Facebook