Boc: Cresterea pretului la carburanti nu se poate justifica prin povara fiscala impusa de stat

Premierul Emil Boc a spus ca majorarea pretului la carburanti nu se poate justifica prin povara fiscala impusa de stat prin taxele percepute companiilor petroliere.

 

Potrivit Mediafax, premierul a cerut ANAF si Consiliului Concurentei sa faca verificari suplimentare la companii. "Solicit ANAF declansarea inspectiilor fiscale generale la societatile in cauza, pentru a vedea daca veniturile realizate din cresterea preturilor la combustibili sunt respectate in profiturile fimelor si, implicit, in impozite si taxe platite la bugetul de stat. De asemenea, solicit Consiliului Concurentei o analiza suplimentara, pentru a observa daca a existat sau nu o practica de monopol, avand in vedere faptul ca, practic, concomitent, toate societatile din domeniu au majorat in acelasi procent pretul carburantilor. Astept aceasta analiza pentru a vedea, din perspectiva Guevrnului si in limita atributiilor pe care le are, alte solutii pe care le putem avea in vedere", a spus Boc.

 

Pretul carburantilor a crescut nejustificat pe durata anului 2010, fara a fi influentat de evolutia cotatiilor titeiului de pe bursa, a cursului valutar sau de taxele impuse de stat. Aceasta concluzie apartine oficialilor Ministerului Finantelor care au facut un raport pe care l-au trimis premierului Emil Boc.

Comentarii Facebook