Regiile Consiliului Judetean Cluj nu mai pot face sponsorizari, dar si-au pastrat bugetele de publicitate - VIDEO

 

Consilierii judeteni au votat taierea bugetelor de sponsorizari in cazul regiilor din subordine, dar nu s-au atins de fondurile de publicitate. Numai SC Tetarom SA a ramas cu jumatate din banii de publicitate.

 

Executivul Consiliului Judetean Cluj a supus la vot aprobarea bugetului regiilor autonome din subordine, inslusiv cu sumele de publicitate si sponsorizari. Consilierul PSD, Valentin Cuibus a obiectat si a cerut ca acesti bani sa nu mai fie acordati, iar aceste societati sa se descurce pe cont propriu.

 

Este vorba despre SC Tetarom SA, Compania de Apa Somes, Regia Autonoma Aeroportul International Cluj, Hotelul Univers T, RADJ si RAADPP Cluj.

 

In cele din urma, numai in cazul Tetarom s-a aplicat taierea bugetului de publicitate la jumatate. Consilierul PDL Steluta Racolta i-a cerut directorului Tetarom, Viorel Gavrea, sa explice de ce are nevoie de publicitate.

"Ati spus anul trecut ca bugetul de publicitate al institutiei va fi manageriat de o firma din Austria. Sa ne spuneti care este situatia? Aveti vreun rezultat concret in urma acestei asocieri?", a intrebat Racolta.

Directorul Tetarom a declarat ca societatea nu are contract cu vreo firma din Austria si ca in 2010 si-a facut publicitate in ziarul Mesagerul de Cluj si citynews.ro.

 

Presedintele Consiliului Judetean Cluj, Alin Tise, a declarat ca bugetele de sponsorizare au fost taiate, dar in cazul publicitatii banii sunt necesari. "Niciun director nu a abuzat cu aceste cheltuieli si cred ca nu putem promova Tetaromul, Aeroportul si alte institutii, Univers T care iarasi intra pe piata hotelurilor, nu le putem promova fara sa alocam si bani. Cred ca sumele propuse au fost rezonabile. Am fost de acord sa renuntam la sponsorizari, dar nu am renuntat la partea de publicitate care credem ca este importanta. A nu se intelege de aici ca se face publicitate politica", a declarat Alin Tise.

Comentarii Facebook