Legume și fructe mai ieftine. Guvernul vrea să reducă TVA-ul pentru aceste produse



Fructele și legumele ar putea fi mai ieftine începând cu anul viitor Guvernul analizând o posibilă reducere a TVA-ului pentru aceste produse.

Premierul Victor Ponta a declarat, luni seară, că Guvernul va analiza în toamnă efectele scăderii TVA-ului la pâni, iar în baza rezultatului se va hotărî dacă această măsură poate fi aplicată sila fructe și legume.

Guvernul analizează posibilitatea reducerii de la 1 ianuarie 2015 a taxei pe valoare adăugată (TVA) la fructe, legume şi produse bio, a anunţat, luni seară, la România TV, premierul Victor Ponta.

Sunt foarte hotărât ca, dacă nu putem mai repede, de la 1 ianuarie să aplicăm această reducere la legume, fructe, produse bio. Legumele şi fructele reprezintă un domeniu extrem de sensibil la evaziune fiscală. La legume şi fructe este o mare evaziune fiscală şi este o concurenţă neloială producătorilor autohtoni”, a afirmat Ponta, la România TV.

Premierul a menționat însă că o astfel de măsură aplicată și la carne și produse din carne este mai dificilă, sumele colectate fiind mai mari.

Comentarii Facebook