Zilele Clujului vor fi organizate anual in ultima saptamana a lunii mai

Un proiect privind organizarea Zilelor orasului va fi analizat de consilierii locali saptamana viitoare. In aceasta vara, peste 60% dintre clujeni au votat pentru organizarea Zilelor orasului in luna mai.

 

Proiectul prevede organizarea unor activitati cultural-artistice si sportive anual in ultima saptamana a lunii mai, toate sprijinite de Consiliul local Cluj-Napoca.

 

Reprezentantii Primariei sustin ca au consultat si oameni de stiinta si de cultura, dar si reprezentanti ai ONG-urilor pentru desemnarea perioadei de organizare a manifestarilor dedicate orasului. Un cuvant greu de spus in stabilirea acesteia l-a avut consultarea publica organizata in aceasta vara. Peste 60% dintre clujenii care au raspuns chestionarului lansat de Primarie au ales ca perioada de sarbatorire a orasului luna mai.

 

"Organizarea unor astfel de manifestari este mai mult decat binevenita, avand in vedere si viitoarea candidatura a Clujului la statutul de Capitala europeana a culturii", se arata in referatul care insoteste proiectul.

 

Consilierii locali vor dezbate proiectul in sedinta din 9 noiembrie.

Comentarii Facebook