Spitalul Clinic de Boli Infectioase Cluj a acumulat datorii de un milion de lei in primele 3 luni ale anului


Spitalul Clinic de Boli Infectioase a acumulat datorii de un milion de lei catre furnizorii de medicamente si materiale saniatare, numai in primele 3 luni ale anului.

Managerul Spitalului, Ioan Muresan, a declarat pentru Stiri de Cluj ca unitatea a fost subfinantata cronic in primul trimestru al anului, cand a primit numai 65% din buget.

"Avem probleme cu contractul cadru cu Casa de Asigurari de Sanatate pentru ca sumele acordate in primul trimestru nu sunt acoperitoare. Am primit numai 65% din suma pe care ar fi trebuit sa o incasam pe baza prestatiilor medicale efectuate. In aceste conditii am acumulat datorii de 10 miliarde de lei vechi", a declarat Ioan Muresan.

Managerul Spitalului Clinic de Boli Infectioase Cluj a spus ca avea de ales intre a-i trimite pe pacienti acasa si a-i trata. "Noi nu suntem ca orice alt spital care pot sa trimita pacientii de la unul la altul pentru ca nu mai au fonduri. La noi vin oameni cu boli contagioase si trebuie sa ii internam. In primul trimestru al anului am avut mult de lucru si s-a adunat aceasta datorie", a mai spus Muresan.

Managerul Spitalului sustine ca nici viitorul nu arata foarte bine, pentru ca inca nu se stie care va fi bugetul pe trimestrul al doilea.

Semnarea contractului pe 2011 cu Casa de Asigurari a fost amanata pentru data de 1 iunie asa ca nici macar nu exista siguranta ca vor fi bani pentru a functiona pana la sfarsitul anului.

Comentarii Facebook