Se dezmembrează fațada de la Continental - Incidentul în imagini - FOTO

 

Un ornament s-a desprins miercuri seara de pe clădirea și a căzut în capul unei tinere de 27 de ani. 

 

Zona din fața clădirii în care a funcționat hotelul Continental a fost împânzită cu forțe de intervenție. 

 

Un ornament de pe Continental a căzut în capul unei tinere - FOTO

 

În cazul clădirii în care a funcționat Hotelul Continental, Primăria Cluj-Napoca a aplicat două amenzi pentru neîntreținerea fațadei, în 2009 și 2011. 

 

Din 2013, clădirea a fost vândută către firma Napocamin, deținută de omul de afaceri Ioan Bene. ”Primăria Cluj-Napoca i-a trimis nenumărate somații pentru a reface fațada, iar ultima a fost acum o lună. Proprietarul avea obțigația ca în regim de urgență, după cumpărare, să ceară autorizație pentru refacerea fațadei. Nu a făcut acest lucru.

 

Proprietarul a depus la Primăria Cluj-Napoca o cerere de obținere a unei autorizații de construcții pentru refacerea imobilului, pe baza unui proiect care a fost folosit și de vechiul proprietar, care se angajase anterior că va reface clădirea și va amenaja un parking pe strada Avram Iancu. Așa a obținut autorizația de constucție. Noul proprietar a solicitat autorizație, dar nu a fost de acord să construiască parkingul”, a precizat purtătorul de cuvânt al Primăriei Cluj-Napoca, Oana Buzatu.

 

Lucrurile s-au blocat, iar clădirea a fost folosită ca spațiu de promovare a unor evenimente (vitrinele erau închiriate), iar ocazional, în Continental se țineau petreceri private. ”Aceste petreceri nu le-am autorizat, dar erau private. Când ne-am prezentat acolo să facem verificări, ni s-a spus că e petrecere privată. Probabil ISU Cluj ar fi putut să intervină și să verifice siguranța locului”, a mai spus Oana Buzatu.

 

Foto: Daniel Precupeanu

Comentarii Facebook