Razie de AMPLOARE a poliției la Cluj. Au amendat tot ce mișcă

 

Peste 200 de poliţişti au acţionat, vineri, 10 iulie, pe raza întregului judeţ, pentru prevenirea faptelor antisociale şi pentru menţinerea ordinii şi liniştii publice.

 

Pentru creşterea gradului de siguranţă publică şi prevenirea comiterii de fapte antisociale, la data de 10 iulie a.c., au fost organizate şi desfăşurate acţiuni cu efective mărite, pe raza judeţului Cluj.

 

Astfel, peste 200 de poliţişti de ordine publică, investigaţii criminale, investigarea criminalităţii economice, rutieri şi poliţişti specializaţi în cercetarea infracţiunilor la regimul armelor, au fost angrenaţi în activităţi.

 

În cadrul acţiunilor, poliţiştii au efectuat peste 100 de controale în pieţe agroalimentare, localuri publice, târguri. De asemenea, a fost verificată activitatea a 95 de societăţi comerciale, fiind vizată combaterea evaziunii fiscale, a comerţului ilicit cu cereale, legume şi fructe, a contrabandei cu produse accizabile, precum şi a ilegalităţilor privind respectarea drepturilor de autor şi a celor conexe. 

 

La data de 10 iulie, poliţiştii Secţiei 2 Poliţie Rurală Apahida, împreună cu poliţişti din cadrul Serviciului Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase, au acţionat pentru combaterea braconajului cinegetic, în zona fondului de vânătoare din Vaida Cămăraş – Valea Bărăiului.

 

Astfel, în jurul orei 21:45, în zona respectivă, a fost identificat un bărbat, de 66 de ani, din Turda, care avea asupra sa o puşcă de vânătoare cu cartuşe. 

 

În urma verificărilor, s-a stabilit că bărbatul era deţinător legal de armă şi de muniţie de vânătoare, însă nu deţinea autorizaţie de vânătoare legală.

 

În cauză se efectuează cercetări sub aspectul  săvârşirii infracţiunii de braconaj cinegetic.

 

Tot la data de 10 iulie, ora 19:30, poliţiştii rutieri din cadrul Poliţiei municipiului Turda au identificat un conducător auto fără permis de conducere.

 

Bărbatul, de 41 de ani, din Turda, a fost depistat în timp ce conducea autoturismul pe strada Fabricii, din municipiul Turda.

 

În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducerea unui vehicul fără permis de conducere.

 

La data de 10 iulie, ora 15:10, poliţiştii din cadrul Secţiei 6 Poliţie Rurală Floreşti au identificat, DN1 E60, pe raza localităţii Gilău, un conducător auto care transporta material lemnos, în afara condiţiilor legale.

 

Bărbatul, de 20 de ani, din Cluj-Napoca, transporta, cu o autoutilitară, circa 3,5 de metri cubi de material lemnos, constând în grinzi şi cherestea.

 

Pentru materialul lemnos transportat, bărbatul nu deţinea aviz de însoţire.

 

Conducătorul auto  a fost sancţionat contravenţional conform Legii nr. 171/2010 privind stabilirea şi sancţionarea contravenţiilor silvice.

 

Totodată, materialul lemnos, în valoare de circa 2.100 de lei, a fost confiscat.

 

Poliţiştii din cadrul Poliţiei municipiului Cluj-Napoca - Secţia 7 Poliţie au identificat doi conducători auto care transportau, fără îndeplinirea condiţiilor legale, produse agroalimentare.

 

Astfel, în jurul orei 07:40, două autovehicule, cu care se transportau legume şi fructe, au fost oprite, pentru control, pe strada Calea Dezmirului, din Cluj-Napoca.

 

În urma controlului, cei doi conducători auto, din Alba şi Cluj, nu au putut prezenta documente de provenienţă pentru circa 260 de kilograme de produse agroalimentare.

 

În cauză, au fost aplicate sancţiuni contravenţionale, conform Legii 12/1990 republicată, iar produsele transportate ilicit, în valoare de circa 150 de lei, au fost confiscate şi predate unei unităţi de profil.

 

Poliţiştii din cadrul Serviciului de Investigaţii Criminale au depistat un bărbat, urmărit naţional.

 

Pe numele celui în cauză, era emis un mandat de executare a unei pedepse privative de libertate, de către Judecătoria Cluj-Napoca.

 

Bărbatul de 38 de ani, din Cluj-Napoca, are de executat 5 ani de închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de evaziune fiscală.

 

Bărbatul a fost încarcerat la Penitenciarul Gherla.

Comentarii Facebook