Profesorul de la UBB acuzat de plagiat a fost dat afară


Comisia de etică a UBB Cluj-Napoca a analizat acuzația de plagiat împotriva profesorului universitar Gheorghe Popescu adusă de Valeria Gâdiu și a anunțat astăzi decizia luată.

În urma audierilor edectuate, Comisia de etică a descoperit existenţa plagiatului din partea autorilor lucrării incriminate, ceea ce constituie o abatere gravă de la buna conduită în cercetarea ştiinţifică.

În conformitate cu în conformitate cu art. 22 din Regulamentul de organizare şi funcţionare al Comisiei de Etică a UBB, a fost luată decizia desfacerii disciplinare a contractului de muncă, domnului prof. univ. dr. Gheorghe Popescu.

Profesorul de economie de la Liceul de Poştă şi Telecomunciaţii din Cluj Napoca, Valeria Gâdiu, i-a acuzat pe profesorii universitari Gheorghe Popescu, de la Departamentul de Economie Politică a Facultăţii de Ştiinţe Economice şi Gestiunea Afacerilor, şi conferenţiarul Radu Danciu, decanul Facultăţi de Ştiinţe Economice din cadrul Universităţii Creştine Dimitie Cantemir că şi-au însuşit fără drept lucrarea de doctorat a acesteia după care au editat o carte şi şi-au pus numele pe aceasta fără a avea niciun drept.

Comentarii Facebook