Piste de bibiclisti din Cluj Napoca pana in Apahida si Floresti! VEZI detalii


Proiectul european de amenajare in Cluj Napoca a unei retele de piste pentru biciclisti prevede realizarea unor trasee care sa faca legatura cu localitatile Apahida si Floresti.

Proiectul a trecut in ultima etapa, cea a aprobarii finantarii, dupa ce expertii independenti avizati de Ministerul Dezvoltarii au fost saptamana trecuta la Cluj Napoca si au vizitat orasul.

"In acest moment asteptam aprobarea finantarii, iar apoi urmeaza o perioada de precontractare si semnarea oficiala a contractului. Odata asigurata finantarea proiectului, care este in procent de 98% nerambursabila, urmeaza implementarea, respectiv licitatiile si executia statiilor de self-service. Daca totul merge conform graficului, in 18 luni de la inceperea executiei vom avea la Cluj-Napoca un sistem de bike-sharing cum exista in marile capitale ale Europei" a declarat primarul Sorin Apostu.

Fondurile europene vor fi folosite pentru realizezea a 50 de statii self-service pentru inchierere de biciclete. Practic, dupa o inregistrare prealabila si o generare de card de membru, utilizatorul se autentifica la sistem si i se elibereaza automat o bicicleta pe care o poate folosi si apoi depune in oricare alt rastel automatizat din sistem.

De asemenea, prin acest proiect se va asigura si amenajarea unei retele suplimentare de circa 40 km de piste de biciclete, din care, o mare parte pe teritoriul municipiului Cluj Napoca, dar si legatura cu comunele limitrofe, Floresti si Apahida.

 

Vezi si...

Un milion de euro pentru amenajarea a 50 de statii de inchiriere de biciclete in Cluj Napoca si a 22 de km de trasee! - VEZI detalii VIDEO

Programele I Love Velo si Student O Bike au fost inaugurate la Cluj! - VEZI FOTO

Comentarii Facebook