Un milion de euro pentru amenajarea a 50 de statii de inchiriere de biciclete in Cluj Napoca si a 22 de km de trasee! - VEZI detalii VIDEO


Proiectul in valoare de un milion de euro prevede amenajarea in Cluj Napoca a 50 de statii de inchiriere de biciclete si a inca 22 de kilometri de trasee ciclourbane.

"Este un proiect european de circa 1 milion de euro prin care vom dota orasul cu circa 50 de statii de inchiriere a bicicletelor. Aceste statii sunt acelea pe care le-ati vazut in toate capitalele europene, in care poti inchiria bicicleta pe baza unui card eliberat de primarie. Poti sa o inchiriezi dintr-o statie si sa o lasi in alta statie.

Aceste statii sunt monitorizate electronic si exista o masina care face plinul sau goleste o anumita statie in functie de necesitati. Daca programul in luna aceasta trece de evaluare, probabil ca in vara putem lansa licitatia.

Exista 22,5 kilometri de trasee pentru biciclete si prin acest program, pe langa aceste statii si pe langa biciclete vor fi create noi piste de biciclete din bani europeni. Pe fondurile europene am mai prins circa 20 de kilometri de trasee si vom avea astfel circa 40 de kilometri de trasee
", a anuntat Sorin Apostu, primarul municipiului Cluj Napoca.

Acesta a mai specificat ca pentru amenajarea acestor trasee ciclourbare s-a apelat la firme private care au donat diverse suprafete de teren.

Sorin Apostu a mai specificat ca, daca licitatia va fi facuta in vara, atunci intreg proiectul va fi functional din 2012.

 

Citeste si...

Programele I Love Velo si Student O Bike au fost inaugurate la Cluj! - VEZI FOTO

Comentarii Facebook