Inundatiile de pe strada Mos Ion Roata puteau fi evitate. Primarul Sorin Apostu a primit reclamatii inca din iunie, dar le-a rezolvat din pix


Primaria Cluj-Napoca a rezolvat din "pix" reclamatiile primite de la cei care locuiesc pe strada Mos Ion Roata din Someseni, care avertizau inca din luna iunie ca sunt inundati la fiecare ploaie. Paraul s-a revarsat din nou duminica seara si a inundat mai multe case.

Un localnic din Someseni a reclamat in 27 iunie toate necazurile cu care se confrunta, imediat dupa ce s-a revarsat ultima data paraul Valea Muratorii.

Reclamatia depusa pe domnuleprimar.ro are titlul "Inundatii pe Mos Ion Roata" si prezinta in detaliu toata situatia:

"Cetatenii de pe str. Mos Ion Roata, au fost inundati datorita urmatoarelor aspecte:
1. Podul de peste paraul Valea Muratorii, peste care se intra in unitatea militara, care pod este in albia paraului si nu deasupra acesteia asa cum ar fi normal;
Acest pod nu permite decat trecerea unei cantitati foarte mici de apa pe sub el si se transforma intr-un adevarat stavilar, care NU PERMITE TRECEREA unui debit mare de apa ceea ce duce la inundarea locuintelor din zona.
Este necesar asadar cresterea capacitatii de trecere a apei pe sub acest pod;
2.Al doilea aspect se datoreaza canalizarii proaspat realizate si data in functiune de aprox. un an si jumatate;
Aceasta functioneaza foarte prost sau mai bine zis nu functioneaza, daca o comparam cu canalizarea pe care am avut-o pana acum, de dimensiuni mult mai mici si care a fost realizata cu cca. 50 de ani in urma.
3.Al treilea aspect se datoreaza faptului ca pe strada noastra nu s-a finalizat realizarea sistemului de canalizare a apei pluviometrice stradale, lucru care in documentele Primariei figureaza FINALIZAT!
Rog asadar dispuneti masurile necesare pentru eliminarea riscului de inundatii in zona
".


Raspunsul primarului Sorin Apostu a venit abia in 12 iulie, dar atunci a promis ca Valea Muratorii va fi decolmatata si va sesiza si Compania de Apa pentru a verifica starea canalizarii.

"S-a solicitat Companiei de Apa Somes sa curete recipientii stradali infundati si sa verifice starea conductelor. Saptamana aceasta (n. red. 12 -17 iulie) sunt programate lucrari de decolmatare a paraului Muratorii in zona UM. Canalizarea pluviala s-a executat concomitent cu reabilitarea tronsonului aporbat prin DDE", spune primarul Apostu in raspunsul la reclamatia oamenilor de pe strada Mos Ion Roata.

Vorbele primarului se dovedesc a fi "apa de ploaie", pentru ca, dupa nici trei saptamani, oamenii de pe strada Mos Ion Roata sunt iarasi cu apa in gospodarii.

Comentarii Facebook