Inundatii pe strada Mos Ion Roata, din cartierul Someseni. Valea Muratorii s-a revarsat si a inundat casele oamenilor


Mai multe case de pe strada Mos Ion Roata din cartierul Someseni au fost inundate duminica seara dupa ce paraul Valea Muratorii s-a revarsat. Pompierii militari au intervenit cu trei autospeciale si trei motopompe pentru a scoate apa din gospodariile oamenilor.

Peste 10 case au fost afectate de revarsarea paraului care a mai iesit din matca si in luna iunie 2010 si a inundat casele de pe strada Mos Ion Roata.

Pompierii au intervenit in zona in jurul orei 1.00 si au inceput sa scoata apa cu ajutorul motopompelor.

Localnicii sustin ca podul de peste parau, care este folosit pentru a intra in unitatea militara, a fost construit in albia apei si nu deasupra cum ar fi normal, functionand pe post de stavilar. Astfel ca, de fiecare data cand Valea Muratorii se umfla, din cauza ploilor, apa se revarsa si inunda casele de pe strada.

Oamenii reclama si faptul ca a fost schimbata canalizarea, dar aceasta nu functioneaza corespunzator, deoarece se infunda in permanenta.

Toate aceste probleme au fost reclamate pe domnuleprimar.ro in 27 iunie, iar raspunsul administratiei locale a fost ca problemele au fost rezolvata.

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

UPDATE: (10.55)

 

Pompierii militari au reusit sa scoata apa din gospodariile de pe strada Mos Ion Roata. Problemele persista la cateva case situate pe strada Traian Vuia, unde inca mai sunt beciuri inundate.

 

Daca aveti imagini foto sau video de la acest eveniment le puteti trimite pe stiridecluj@yahoo.com

Comentarii Facebook