Interceptări cu patronii Michelangelo Cluj, liderii reţelei ”Mafia cărnii”: ”Șterge prețurile cu corectoru”

 

Patronii firmei Michelangelo Cluj, destinatarul final al cărnii alterate vândute în România, au fost interceptați telefonic în timp ce conduceau rețeaua.

 

Conform procurorilor DIICOT, membrii reţelei ”Mafia cărnii” racolau persoane fără posibilităţi materiale pe numele cărora înființau societăţi comerciale.

 

Aceste societăţi comerciale sunt ulterior folosite pentru efectuare de achiziţii intracomunitare din spaţiul Comunităţii Europene, în special Polonia, Cehia, Olanda, Marea Britanie şi Franţa sau pentru a fi interpuse în circuitele economice cu scopul de a crea aparenţa de legalitate a operaţiunilor derulate urmată de comercializarea scritptică a produselor prin mai multe firme controlate de membrii reţelei, destinatarul final fiind SC Michelangelo SRL Cluj-Napoca”, se precizează în actul de sesizare a instanţei cu propunerea de arestare preventivă.

 

Membrii grupului infracţional le convingeau pe aceste persoane să achiziţioneze, în numele lor, unele firme care funcţionau o scurtă perioadă de timp, în medie de două-trei luni. Unul dintre membrii reţelei era împuternicit să efectueze operaţiuni în conturile bancare şi în numele respectivelor societăţi, susţin anchetatorii.

 

Inculpaţii Seleşiu Sorin (n.red patronul Michelangelo Cluj), Onica Nicolae-Marius şi Lincă Cezar nu au recunoscut comiterea faptelor, însă probele administrate în cauză în prezent, respectiv convorbiri telefonice interceptate în mod autorizat, înscrisuri precum declaraţiile suspecţilor şi inculpaţilor audiaţi în cauză rezultă modul în care aceştia au desfăşurat activităţile infracţionale, în cazul inculpaților Seleşiu şi Lincă, precum şi modul în care neexercitarea corespunzătoare a atribuţiilor de serviciu, acesta a favorizat atingerea scopului infracţional pentru care a fost constituit grupul”, se mai precizează în referatul DIICOT.

 

Bogdan Curticiu, patronul și admistratorul Michelangelo, mărturisea într-o discuție telefonică faptul că poate şterge preţul afişat pe produse: ”Nu eşti obligat să le-arăţi... preţul pot să-l şterg, eu pot să fac cu din-ăla, cu corectoru”. 

 

Procurorii DIICOT susțin că Bogdan-Radu Curticiu, administratorul firmei SC Michelangelo SRL, ar fi aflat de la unul dintre liderii reţelei, Sorin Seleşiu, că organele de control fiscal fac verificări în privința legăturilor dintre societăţile comerciale care ar fi fraudat statul român cu peste 23 de milioane de lei. 

 

Într-o altă interceptare, Seleşiu îi cerea Anei Drelciuc, admiistratorul uei alte firme, să nu recunoască tranzacţiile făcute, potrivit Mediafax. 

 

Seleşiu: Dumneavoastră n-aţi lucrat. Ziceţi că nu aveţi, n-aţi lucrat şi gata, atât...   

Drelciuc: ... ăia o să spună c-o venit la mine-n curte şi-o descărcat şi ce am făcut eu cu documentele cu care am lucrat? Iar eu documente am, da, am de la Michelangelo, nu de la Riviera... Cine-i Riviera Trading, ştiţi?

Seleşiu: ...un furnizor de-al meu

Drelciuc: ...bine, haideţi. O să-i spun că marfa mea e de la Michelangelo, nu de la Riviera Trading

 

Actele pentru aceste importuri erau fictive. ”Edificator cu privire la circuitul fictiv în care este implicată SC Medasimpex SRL este discuţia telefonică din data de 20.12.2013 când Drelciuc Ana i-a cerut lui Seleşiu Sorin: 'vreau o factură de pulpe şi dup-aia ţi-o dau înapoi, numa fă-mi... Mâine am control pe-aicea', întrucât societatea comercială din Piatra Neamţ făcea obiectul unei verificări din partea Direcţiei Antifraudă. În acelaşi context, Drelciuc Ana a solicitat lui Seleşiu Sorin ca transportul de marfă care urma să-l primească, să ajungă la sediul societăţii după terminarea programului tocmai cu scopul de a nu fi luat în evidenţă de organele de control”, spun anchetatorii.

 

Seleșiu a fost arestat pentru 29 de zile.

 

În acest dosar sunt cercetate 41 de persoane, inclusiv un inspectori de la OPC Cluj și unul de la Direcția Sanitar Veterinară Cluj.

Comentarii Facebook