Gradinita Neghinita inaugurata cu fast de Sorin Apostu in Baciu nu are ingrijitoare si bucatar

 

Gradinita Neghinita, inaugurata de primarul Sorin Apostu pe strada Corneliu Coposu, nu are bucatar si ingrijitoare pentru copii. Conducerea unitatii a mutat personal de la alte structuri din subordine pentru a face fata.

La gradinita de pe strada Corneliu Coposu invata 125 copii, in 5 grupe cu program prelungit. Unitatea a fost inaugurata in 8 septembrie in prezenta primarului Sorin Apostu si a inspectorului general scolar Anca Hodorogea. Problema personalului nu si-a ridicat-o nimeni si s-a ajuns in situatia ca dupa darea in folosinta sa fie mutate ingrijitoare de la celelalte structuri ale gradinitiei de pe strazile Traian Vuia, Blajului si Partizanilor.

"Suntem in faza in care solicitam personal suplimentar pentru ca una dintre ingrijitoare si-a dat demisia si una a plecat in concediu de maternitate. Ne-au fost aprobate doua posturi si jumatate, dar sunt blocate si nu prea stim ce sa facem, pentru ca nu putem organiza concurs. Am vrea sa fie externalizat acest serviciu, de curatenie si ingrijire, sau sa fie detasat personal", a declarat pentru Stiri de Cluj Violeta Ioana Muresan, directoarea gradinitei Neghinita.

Unitatea de pe strada Corneliu Coposu functioneaza intr-un spatiu ocupat de liceul Waldorf, care s-a mutat in cartierul Zorilor. Primaria a investit suma de 608.000 de lei pentru modernizarea unitatii si au fost inlocuite toate instalatiile vechi, a fost schimbat acoperisul si au fost montate aparate de joaca noi.

Banii au fost folositi si pentru adaptarea circuitelor de servire a mesei si de acces pentru a putea fi obtinuta autorizatia sanitara. Din pacate, nimeni nu s-a gandit ca trebuie angajat si un bucatar.

"Am facut demersuri la bucatarie pentru detasarea unui bucatar de la alte gradinite, daca exista unul in plus pe undeva. Ne trebuia ceva rapid pentru ca in 13 septembrie urma sa primim copii. Avem grupe cu program prelungit si am avut noroc pentru ca acum primim mancare prin catering de la cantina primariei, care ne serveste si la gradinita din Someseni, de pe strada Traian Vuia", a mai afirmat Violeta Ioana Muresan.

Directorul gradinitei sustine ca preturile practicate pentru plata cateringului sunt "decente", dar ca apar uneori probleme cu transportul, pentru ca masinile de la Cantina Primariei Cluj-Napoca au ratia de benzina limitata.

Inspectorul general scolar Anca Hodorogea a declarat pentru Stiri de Cluj ca problema este cunoscuta si ca au fost alocate posturi suplimentare si acum se asteapta deblocarea lor. "Nu avem ce face pana atunci trebuie sa asteptam sa vedem cand va putea fi organizat concursul. Pana atunci se merge pe sistemul cu detasari de la alte unitati", a completat Hodorogea.

 

Problemele in gradinite au aparut la inceputul lunii septembrie dupa ce au fost reduse 500 de posturi din invatamantul clujean, in special ingrijitoare, personal TESA si personal nedidactic. Gradinitele din Cluj i-au chemat pe parinti la munca patriotica, dupa ce femeile de serviciu au fost date afara.


Comentarii Facebook