Trei batrane jefuite la Cluj in plina strada

Doi tineri, in varsta de 13 si respective 22 de ani, au fost prinsi de politistii clujeni dupa ce au jefuit mai multe femei in Cluj-Napoca. Una dintre ele a ajuns la spital cu mana rupta.

Victimele, toate femei intre 55 si 60 de ani, care au fost surprinse pe strada in timp ce se indreptau spre casa. Cei doi atacatori isi impingeau victima, dupa care ii smulgeau poseta si fugeau.

Cel mai grav a fost cazul unei femei de 55 de ani, care a cazut si si-a rupt mana. "Treceam pe strada linistita. Am vazut doi tineri care s-au apropiat de mine, ca si cand ar fi vrut sa treaca, dar la un moment dat au sarit la mine. M-au impins si unul dintre ei mi-a smuls poseta si au disparut intr-o clipita", a povestit pentru stiridecluj.ro una dintre batrane.

?

Femeia a fost transportata la Unitatea de Primire a Urgentelor (UPU) pentru ingrijiri.

?

Atacul s-a produs sambata trecuta in jurul orei 19.00, pe strada Horea. Zece minute mai tarziu, o alta femeie a fost jefuita intr-un stil asemanator, iar atacatorul a disparut.

Alt furt, o noua victima. O femeie de 57 de ani a fost atacata in seara zilei de 12 decembrie chiar la intrarea in scara blocului de pe strada Grigore Alexandrescu. Fiul victimei a sosit la scurt timp dupa jaf, dar nu a mai putut face nimic pentru ca hotii au disparut.

In acest caz atacatorii au folosit un spray lacrimogen, i-au smuls poseta femeii si au disparut.

"Mi-a spus ca a fost atacata am iesit repede din casa scarii dupa atacatori, dar nici urma de ei. Nu pot sa va spun ce le-as fi facut daca ii prindeam, cred ca le rupeam mainile cu care au atacat-o pe mama mea", povesteste Mihai Tamas, fiul femeii atacate.

Paguba totala a fost de 750 de lei si doar o parte din bani au fost recuperati de politisti. "Am intreprins toate masurile posibile pentru depistarea atacatorilor. Este vorba de doi tineri unul major din Bistrita Nasaud, iar altul minor, de doar 13 ani, din Turda", a declarat pentru stiridecluj.ro, Mircea Rus, seful Biroului Invetigatii Criminale din cadrul IPJ Cluj.

Suspectul minor este acuzat de talharie, iar politia intocmeste actele premergatoare acuzarii. Cel major a fost retinut de Politie pentru 24 de ore. El urmeaza a fi prezentat Parchetului de pe langa Judecatoria Cluj-Napoca si ulterior Instantei de Judecata cu propunere de arestare preventive provizorie pentru 29 de zile.

Comentarii Facebook