DSP Cluj a primit în 2014 NUMAI 2 plângeri privind condițiile din spitalele clujene

 

Direcția de Sănătate Publică a județului Cluj a primit în 2014 numai două plângeri din partea pacienților nemulțumiți de condițiile din spitale. 

 

Serviciul de Control în Sănătate Publică din cadrul DSP Cluj a efectuat, în 2014, 32 de controale la unitățile sanitare cu paturi și alte 136 de controale pe diferite secții. Au fost aplicate 18 sancțiuni contravenționale, dintre care 8 avertismente și 10 amenzi în valoare de 6.100 de lei, anunță directorul executiv al DSP Cluj, Mihai Moisescu. 

 

Amenzile au fost aplicate pentru probleme privind deșeurile medicale, neefectuarea operațiunilor de curățenie și dezinfecție a suprafețelor de lucru și a ustensilelor medicale. De asemenea, s-a constatat că personalul auxiliar nu cunoștea tehnicile și procedurile de curățenie și dezinfecție.

 

Directorul executiv al DSP Cluj, Mihai Moisescu, a precizat că, în 2014, s-au primit numai două petiții din partea pacienților, prin care erau semnalate nereguli în spitale.

 

O petiție este referitoare la deșeurile menajere necolectate corespunzător la Spitalul Clinic de Urgență petru Copii Cluj-Napoca, parțial confirmată, neconformitățile s-au remediat imediat. O altă petiție viza refuzul acordării de consultații în specialitatea dermatologie în ambulatoriul Spitalului Municipal Turda și a condițiilor necorespunzătoare din secția respectivă. În cadrul acestui spital, la momentul actual, nu poate fi organizat cabinet pentru consultații de dermatologie în ambulator, aceste consultații se efectuează în municipiul Turda numai în cabinete din sistemul privat. Condițiile din secția cu paturi dermatologie erau necorespunzătoare, ulterior secția a fost mutată în altă locație”, a spus Moisescu.

 

Plângerile pot fi trimise la DSP Cluj și prin email pe adresa dcsp@dspcluj.ro

 

Știri de Cluj vă prezintă mai jos două cazuri care ar fi meritat o anchetă.


 

 

La spitalul de copii din Cluj, pacienții sunt inferiori personalului medical. AFIȘUL RUȘINII - FOTO

Bătrânul din Cluj care a stat 12 ore după Ambulanță nu este OPERAT pentru că se renovează spitalul

Comentarii Facebook