Andrei Marga: Noua Lege a educatiei limiteaza dreptul la studii al cetatenilor Romaniei

Rectorul Universitatii Babes-Bolyai din Cluj, Andrei Marga, crede ca noua Lege a educatiei limiteaza dreptul la studii al cetatenilor pentru ca anuleaza studiile de master la distanta si cele de doctorat la fara frecventa.

 

"Sunt cel putin patru articole, de gravitate variabila, dar mare, care limiteaza dreptul la studii al cetatenilor Romaniei. Articolul 140 anuleaza studiile master la distanta. Oprirea tuturor studiilor master la distanta este o eroare, cel putin din motivul ca limiteaza dreptul la studii al unor tineri care locuiesc si lucreaza in alte localitati si care pot realiza "frecventa redusa" cu mijloacele electronicii de astazi. Se anuleaza doctoratul la fara frecventa, impiedicand persoane care lucreaza in afara localitatilor universitare sa urmeze studii doctorale", se arata intr-un comunicat de presa al rectorului UBB Cluj.

 

El sustine ca in acest fel multi profesori, medici, juristi sau economisti vor fiimpiedicati sa isi completeze studiile. De asemenea, fostul ministru al Invatamantului mai spune ca Legea stabileste ca doar cinci la suta dintre studenti au dreptul sa promoveze doi ani intr-un an. "Pot fi unu la suta, pot fi zece la suta? Ce rost au astfel de prevederi intr-o lege serioasa?", se intreaba rectorul UBB, Andrei Marga.

Comentarii Facebook