1.200 de clujeni cu venituri modeste isi vor repara dintii gratuit


Persoanele cu venituri modeste vor beneficia de tratamente stomatologice gratuite in baza unui program initiat de primaria municipiului Cluj-Napoca si Universitatea de Medicina si Farmacie "Iuliu Hatieganu".

Proiectul ar urma sa intre in vigoare din 15 aprilie si in urmatoarea sedinta de Consiliu Local va fi pusa in discutie posibilitatea alocarii sumei de 300.000 de lei pentru achizitionarea de materiale sanitare, necesare pentru ca programul sa functioneze.

Lucrarile dentare urmeaza sa fie facute de cadrele didactice de la Facultatea de Stomatologie, dar si de studenti sub supravegherea profesorilor. De asemenea, consultatiile si manoperele dentare vor fi facute in trei cabinete stromatologice de pe strada Victor Babes nr. 11, Clinicilor nr. 32 si Motilor nr. 33, care apartin UMF Cluj-Napoca.

De aceste servicii vor beneficia persoanele cu venituri modeste, pensionarii, copiii din centrele de plasament, somerii si tinerii care provin din centre si care nu au venituri.

Reprezentantii primariei clujene sustin ca prin acest program vor fi tratati 1.200 de oameni. Printre serviciile asigurate se numara: consultatii, plombe, proteze si extractii dentare.

Comentarii Facebook