Taximetristii isi pot pierde licenta daca scuipa seminte din masina sau umbla prost imbracati


Noul regulament pentru taximetristi va fi discutat in sedinta de Consiliu Local de saptamana viitoare. Taximatristii care incalca legea repetat vor ramane fara autorizatie.

Taximetristii trebuie sa fie atenti sa nu acumuleze puncte de penalizare, pentru ca pot ramane foarte usor fara autorizatia de functionare eliberata de primarie. "Daca un sofer acumuleaza trei punte de penalizare atunci autorizatia este suspendata. Lucrurile se complica pentru taximetristi daca sunt acumulate trei astfel de suspendari, deoarece astfel isi pierd dreptul de a practica taximetria in Cluj-Napoca", a declarat Sorin Apostu, primarul municipiului Cluj-Napoca.

Trei puncte de penalizare inseamna suspendarea autorizatiei pe trei ani si punctele sunt sterse abia daca, intr-un an, taximetristul nu comite si alte abateri. Lucrurile sunt mai blande in cazul soferilor care lucreaza ca persoana fizica autorizata, pentru ca, in cazul lor, dreptul de a conduce se suspenda pe un an.
 
Taximetrisii pot fi penalizati pentru ca parcheaza in locuri nepermise, daca mananca seminte si arunca pe jos cojile sau alte resturi, dar si in cazul in care nu sunt imbracati corespunzator.

Pana acum, situatia taximetristilor din Cluj-Napoca era reglementata de mai multe Hotarari ale Consiliului Local si astfel politistilor comunitari le era greu sa ii sanctioneze pe cei care nu respecta normele impuse de administratia locala.

Comentarii Facebook