Un lider PNL Cluj este abonat la fondurile europene. POSDRU este condusă chiar de un coleg de partid

 

Secretarul General al PNL, Mircea Abrudean, a castigat proiecte europene pe bandă rulantă și pare că a găsit formula perfectă, pe care alți antreprenori nu o au. 

 

Abrudean a câștigat o treime din proiectele aprobate in Domeniul Major de Interventie (DMI) 5.2 si urmeaza sa primeasca de la Uniunea Europeana aproximativ 6,4 milioane de lei, la care se adauga inca 1 milion reprezentand finantarea nationala eligibila.

 

Prin cele 4 proiecte, firma lui Mircea Abrudean, Siab Development SRL, urmeaza sa recalifice profesional cate 470 de persoane fara loc de munca din mediul rural, in fiecare din cele 4 proiecte, în meserii precum lucratori de drumuri si poduri, lucrator in comert, administrator pensiune turistica si babysitter.

 

În primul semestru al acestui an, prin DMI 5.2 au fost aprobate un total de 12 proiecte, 4 dintre ele fiind depuse de Mircea Abrudean.

 

Nu am cum sa explic cum de am castigat 4 proiecte. Asta trebuie sa explice cei care au evaluat proiectele. Pana la urma noi am depus 4 proiecte, fiecare este unic pentru ca reprezinta grup tinta din judetul Cluj si inca un judet.

 

Noi am avut chiar contestatie la punctaj, pentru ca am fost nemultumiti de punctajul obtinut. Noi am considerat ca am fost depunctati incorect si ni s-au taiat niste bani.

 

In prima faza noi nu am intrat in contractare, am intrat abia dupa momentul in care s-a inceput finantarea si au renuntat altii.

 

Nu cred ca exista nici un fel de dubiu, sau nu vad care ar fi faptul ca avem 4 proiecte. Nu am niciun fel de emotii cu privire la faptul ca sunt 4 proiecte si nu e doar unul. Pana la urma e norocul nostru. 

 

Stiu ca pentru a obtine finantare la acest capitol au fost depuse foarte multe proiecte, nu mai stiu cate, dar o mare parte dintre ele sunt eliminate in prima faza, din cauza ca documentatia este incomplet”, a declarat secretarul general al PNL Cluj, Mircea Abrudean.

 

Directorul adjunct al POSDRU Nord Vest, Liviu Miclauș, coleg de partid cu Abrudean, a spus că cel care poate face declarații în acest caz este directorul executiv Cristian Dogar. Acesta a spus că vorbim despre un caz unic, pentru că e destul de dificil pentru o singura firma sa gestioneze 4 astfel de proiecte, dar că nu crede că a fost ceva ilegal la mijloc.

 

El a adăugat că au mai fost astfel de cazuri, dar că, de multe ori, castigatorul proiectelor nu reusea sa le duca pe toate la bun sfarsit. 

 

Dacă acest lucru se întâmplă, firma trebuie sa returneze banii primiti. 

 

Mircea Abrudean este un apropiat al senatorului Marius Nicoară și Liviu Miclăuș.

 

Comentarii Facebook