Urgență în Cluj: Spital de îngrijiri paliative pentru pacienți în faza terminală cu minimum 100 locuri în Cluj- Alexandru Cordoș, candidat PSD


Alexandru Cordoș, candidatul PSD la funcția de președinte al Consiliului Județean Cluj susține că începerea lucrărilor la Spitalul Regional de Urgență este un final fericit, după mai bine de 10 ani de așteptare. 

A fost nevoie de un ministru PSD să trezească la viață proiectul Spitalului Regional de Urgență Cluj. După mai bine de 10 ani de așteptare, în ciuda tuturor provocărilor și obstacolelor întâmpinate – de la lipsa de susținere politică până la complicații birocratice și studii de fezabilitate supraevaluate – am reușit să dăm viață acestui proiect mult așteptat de clujeni. Această reușită este un pas crucial pentru sănătatea tuturor clujenilor și demonstrează că, atunci când există voință și dedicare, se pot realiza lucruri mărețe”, a declarat Alexandru Cordoș, candidat PSD.


La Cluj, avem urgentă nevoie de un spital de îngrijiri paliative pentru paciență aflați în fază terminală

Tratarea pacienților clujeni trebuie să fie o prioritate pentru Consiliul Județean Cluj, dar trebuie să existe o preocupare urgentă și pentru pacienții aflați în fază terminală, a căror situație este critică acum, deoarece nu sunt spitale de specializate unde să fie internați pentru ultimele zile de viață.

În prezent, în Cluj-Napoca există un singur centru de îngrijiri paliative pentru pacienți aflați în fază terminală, si anume Centrul de Îngrijiri Paliative Sfântul Nectarie, care este gestionat de Biserica Ortodoxă. Numărul de locuri este, însă, redus, ceea ce înseamnă că foarte mulți pacienți din Cluj care ar avea nevoie de astfel de servicii în ultimele săptămâni sau chiar zile de viață, nu pot fi internați nicăieri. 

”Este nevoie urgentă de un astfel de spital de îngrijiri paliative. Din discuțiile pe care le-am avut cu specialiștii ar trebui să fie un spital cu minimum 100 de paturi, adică o sută de camere sau dacă se decide că stau doi pacienți în cameră, atunci minum 50 de saloane. Proiectul ar trebui dezvoltat de Consiliul Județean Cluj, fie în parteneriat public-privat, fie cu fonduri europene. dar trebuie urgent făcut ceva pentru acești pacienți și pentru familiile lor care sunt disperate că nu au cum săa îi îngrijească, pentru că este nevoie de îngrijire medicală pentru ei , nu doar de supraveghere”, a declarat pentru Știri de Cluj Alexandru Cordoș.   

Acesta susține că nu este normal ca în momentul de față să ne bazăm doar pe puținele locuri pentru astfel de pacienți pe care le pune la dispoziție centrul gestionat de biserică.

”Împreună cu echipa PSD Cluj, vom continua să realizăm și să investim în proiectele esențiale pentru dezvoltarea comunității clujene, inclusiv construirea unui centru de îngrijiri paliative și modernizarea centrelor medicale aflate sub jurisdicția Consiliului Județean Cluj. De asemenea, vom implementa programe de prevenție și educație pentru sănătate, asigurând astfel accesul la servicii medicale de calitate pentru toți locuitorii din județ. Ne dorim un Cluj modern, eficient și orientat spre viitor. Astăzi am făcut un pas important spre realizarea acestui vis" a concluzionat Alexandru Cordoș la începerea lucrărilor la Spitalul Regional de Urgență. 

 

Comentarii Facebook