Trafic bară la bară în Florești! Care sunt orele de COȘMAR și care e soluția Primăriei?

 

Traficul în Florești este un adevărat coșmar în anumite ore ale zilei, când oamenii vin spre Cluj-Napoca și la întoarcere, după-amiaza. 

 

Orele în care șoferii sunt puși la grea încercare sunt între 7.00 și 9.00, iar apoi, după-amiaza, între orele 16.30 și 19.00.

 

Primarul comunei Florești, Horia Șulea, a precizat că soluția va fi realizarea centurii prin spatele centrului comercial Polus, care va avea o valoare de 7 milioane de euro. ”Mă gândesc să iau acest credit de 12 milioane de euro pentru această investiție, dar și pentru a susține alte proiecte de interes public. 

 

Prin caietul de sarcini termenul este de 6 luni pentru acest obiectiv. Dacă vom începe lucrările în această toamnă și va fi o iarnă grea s-ar putea prelungi la 8 luni, dar eu sper ca cel târziu în toamna anului viitor să fie gata lucrarea. Drumul este mai sinuos, dar este o alternativă la DN 1. 

 

Centura va avea o lățime de 7,5 metri, cu rigole și trotuare și o bandă pe sens, pentru trafic greu”, a spus Șulea, în 31 iulie, la emisiunea Știri de Cluj LIVE 

 

Pe acest drum vor circula și mijloacele de trasport în comun. ”Am discutat și cu domnul primar Emil Boc și mi-a spus că vede pe acolo un troleibuz. Dar i-am spus că este o rampă destul de mare dinspre Florești spre Cluj și va fi mai greu. Vom vedea. Oricum, autobuzele vor circula fără probleme”, a mai spus primarul Floreștiului. 

 

Centura va avea 7,8 kilometri, cu tot cu cele două bretele de acces de la Polus și de la Metro.

 

Între timp, s-a semnat contractul de proiectare a centurii. Primăria Florești a semnat, vineri, 12 septembrie, contractul cu pentru proiectarea centurii de legătură dintre Florești și Cluj-Napoca, în urma licitației câștigate de firma SC Luca Way.

 

Edilul comunei, Horia Șulea, a declarat că cel mai probabil prin luna decembrie proiectanții vor putea furniza un deviz, astfel încât să înceapă demersurile pentru contractarea unui credit.

 

S-a semnat contractul de proiectare pentru centura Florești-Mănăștur

Comentarii Facebook