Ponta: Boc e un politician mic, tupeist. E prea mare nesimtirea

 

Premeierul Victor Ponta a răspuns criticilor lansate de Emil Boc, care a ironizat bilanțul de 100 de zile de guvernare USL. ”Viața bate blogul”, a spus Boc, care l-a invitat pe Ponta să verifice cât costă EURO.

 

Vreau să constat un sigur lucru şi, din păcate, mi s-a confirmat acum de dimineaţă: din păcate, fostul prim-ministru, domnul Emil Boc, e un politician mic cu un foarte mare tupeu. Eu mi-am făcut datoria nu faţă de domnul Boc, ci faţă de români, să spun ceea ce am găsit la Hidroelectrica - 1,2 miliarde de Eruo pierderi, ce am recuperat într-un trimestru de la ANAF - 1,2 miliarde de lei bani în plus încasaţi, ce am găsit fraude - şi vorbesc de sute de milioane de Euro şi de lei - fie că e vorba de Poşta Română, fie că e vorba de Ministerul Dezvoltării, de CNAS. Nu ştiu de ce domnia sa s-a simţit dator, în loc să răspundă la lucrurile astea, şi probabil trebuie să răspundă şi penal, să vorbească de două lucurri care mi-au dovedit încă o dată că a stat trei ani premier fără să înveţe nimic”, a spus Ponta.

 

Premierul a spus că atunci când a preluat guvernarea cursul Euro-Leu era 4,5, iar acum e 4,8 în urma ”unui atac fără precedent al lui Traian Băsescu şi al PDL împotriva României în ansamblu”. ”Al doilea lucru despre care a vorbit e preţul la gaze. Vreau să spun că eu nu fac altceva acum decât să aplic ceea ce Guvernul Boc a semnat cu FMI referitor la preţul la gaze. E totuşi prea mare nesimţirea să semnezi un acord cu FMI după care să-i cerţi pe cei care-l aplică. Ce trebuia să facem, să nu aplicăm ce a semnat domnul Boc?”, a mai spus Ponta.

 

Premierul a mai adăugat că mandatul lui Boc a fost unul catastrofal pentru România. ”Domnul Boc, din păcate pentru România - se îmtâmplă şi catastrofe în viaţa unor ţări - a fost prim-ministru. Faptul că nu a învăţat şi nu a înţeles nimic e încă o explicaţie pentru care PDL l-a schimbat din funcţie”, a mai spus Ponta. 

 

Fostul premier Emil Boc i-a dat, sâmbătă, o replică dură lui Victor Ponta, care și-a prezentat bilanțul primelor 100 de zle de guvernare pe blog.

 

Boc îi dă peste nas lui Ponta: Viața bate blogul. Să se uite Ponta cât costă EURO

Comentarii Facebook