După dueluri cu aleșii PSD Florești, bomba deșeurilor a fost dezamorsată. Gunoaiele vor fi ridicate

 

Consilierii locali din Florești au votat pentru desemnarea unui nou operator de salubritate, pe perioadă determinată, până la terminarea licitației pe o perioadă de câțiva ani. 

 

Ca și până acum, printre cei care vor fi invitați să participe la această rundă de negociere directă vor fi și cei de la Quatro Eco Salub, dar bănuiesc că, așa cum au făcut și până acum, nu vor da curs invitației. Nu e un lucru îmbucurător, dar acest lucru dovedește că nu au capacitatea tehnică de a satisface necesitățile floreștenilor din punct de vedere al ridicării deșeurilor menajere”, a precizat primarul Horia Șulea, la emisiunea Știri de Cluj LIVE.

 

Edilul a precizat că urmează să fie făcută o licitație pentru desemnarea unui operator de salubritate. ”A fost un termen de 90 de zile, din punct de vedere legal, în care cei de la Quatro Eco Salub aveau timp să își mărească parcul de mașini și să eficientizeze modul de conducere. Nu am primit niciun răspuns de la ei. În total am făcut 72 de sesizări pe parcursul celor 90 de zile, adică aproape o sesizare pe zi. Nu am primit răspuns la niciuna dintre solicitări, în schimb în ultimele zile am primit adrese de la diferite instanțe din țară, care ne aduc la cunoștință că firmei Quatro Eco Salub i s-a cerut insolvența din cauza unor datorii către diverși parteneri de afaceri. Nouă ni s-a adus la cunoștință că nu mai putem face plăți către acea firmă, ci plățile trebuie făcute în conturile celor care au făcut insolvența. 

 

Eu cred că suntem pe un drum bun. Dacă toate treburile merg bine, eu cred că pe parcursul a maxim o lună de zile să terminăm procedurile pentru a demara o licitație.

 

Între timp, sper ca la următoarea rundă de negocieri pentru desemnarea unui operator temporar să vină firme, pentru a nu avea probleme. Eu cred că lucrurile merg spre normalitate. Faptul că unii dintre consilieri și-au exprimat mâhnirea față de situația creată și de situația de legalitate, eu pot să vă spun că în urma hotărârii de consiliu de acum 3 luni am cerut Instituției prefectului Cluj o viză de legalitate în regim de urgență, pentru a vedea dacă este în regulă ce am gândit. Neprimind niciun răspuns la cererea noastră eu cred că lucrurile sunt bine făcute”, a mai adăugat primarul Horia Șulea.

 

Primăria Florești a instituit taxa de salubritate, pentru a nu se mai ajunge în situația care trena în perioada în care firma Quatro Eco Salub se ocupa prin proprii angajați de acest lucru (nivelul de încasare era foarte mic), iar surpriza a fost că deja mii de floreșteni s-au declarat plătitori și au achitat.

Comentarii Facebook