Tișe vrea să împartă viitoarea clădire a Centrului de Transplant Multiorgan cu cei de la UMF Cluj: „Există varianta să facem o asociere”


La ora actuală, Institutul Clinic de Urologie și Transplant Renal își desfășoară activitatea la ultimul etaj al Clinicii Medicală 2, din Cluj-Napoca, inclusiv în podul care a fost transformat în spital de profesorul Mihai Lucan. Acesta nu are autorizație de funcționare din partea nimănui, de la pompieri la Ministerul Sănătății, fiind un pericol permanent.

În același timp, asistăm la un ping-pong între instituțiile statului, care nu se grăbesc să construiască o nouă unitate sanitară. Alin Tișe, președintele CJ Cluj, a transmis că mai nou analizează posibilitatea unui parteneriat între Consiliul Județean Cluj și UMF Cluj. 

„Legat de Centrul de Transplant am discutat cu cei de la UMF, cu doamna rector și cu ministerul Sănătății. Cei din urmă consideră că Centrul de Transplant ar putea fi găzduit de o clădire pe care o are în prezent Institutul Regional de Gastroenterologie şi Hepatologie (IRGH), care tocmai a fost avizat, și că în acel Institut s-ar putea muta și Institutul de Transplant.

De asemenea, UMF-ul dorește să intre cu noi într-un parteneriat pentru terenul unde avem noi clădirea de la Institutul de Transplant. Să putem, în parteneriat, să construim această clădire: o parte să fie Institutul de Transplant și o parte să devină extinderea UMF-ului pe strada Victor Babeș. Un corp de clădire să fie spital și un alt corp, fiind terenul lipit de UMF, să fie o extindere a UMF-ului.

Există varianta să facem o asociere cu UMF-ului pentru a putea realiza acest Institut de Transplant. Nu contează cine îl face, important este să se facă. Este un scenariu de lucru pe care îl analizăm în acest moment. Mă bucur că vor să devină partenerii noștri în a construi acest Institut de Transplant”, a declarat, pentru zcj.ro, Alin Tișe.

Comentarii Facebook