Dragnea: PSD va face o propunere de premier care să respecte legea

 

Liviu Dragnea, președintele PSD, a anunțat că propunerea de premier va fi una care va îndeplini condițiile legale și constituționale. 

 

Dragnea nu a oferit niciun nume, preferând să o facă la consultările cu președintele Klaus Iohannis. 

 

În ceea ce privește propunerea pe care PSD o va face președintelui Iohannis la consultări. Nu voi face această propunere având în vedere un avantaj pentru mine, pentru Klaus Iohannis sau pentru PSD, o voi face în avantajul acestei țări. Aceată propunere va fi făcută prima dată la consultări.În ceea ce privește reacția domnului președintel Klaus Iohannis, sper că toți cei care au pierdut, cred că și dumnealui, au posibilitatea în această săptămână să se obișnuiască cu această idee și să înțeleagă că, dincolo de supărări, frustrări, dezamăgiri, a fost un vot care trebuie respectat. Plec în continuare de la prezumția de bună credință. Sunt un om responsabil, nu am de gând să promovez un conflict inutil, vom merge cinstit cu o propunere care să poată să fie acceptată și care, din punct de vedere matematic și politic, să nu poată fi refuzată”, a afirmat Liviu Dragnea. 

 

Eu n-am de gând să încalc nicio lege, PSD nu are de gând să încalce nicio lege. Voi face o propunere care să îndeplinească condițiile legale, dar și constituționale. Eu sper că Iohannis nu va refuza propunerea. Nu va avea niciun motiv constituțional să refuze această propunere. Referitor la legea cu condamnații penali, e o imensă confuzie. Să lămurim câteva noțiuni. Prevederea din lege cu condamnații penali nu poate fi considerată o incompatibilitate. Doi, nu este nici măcar o restrângere a drepturilor fundamentale. Aici vorbim de dreptul de a fi ales. Deci nu putem vorbi de o restrâgere a acestor drepturi. Practic, acea prevedere din lege este o abolire, o decădere pe viață, ceea ce în nicio democrație constituțională nu este posibil. Voi face această nominalizare la Cotroceni, voi respecta Constituția, dar nu voi încălca legea”, a mai spus liderul PSD.

Comentarii Facebook