Când se termină lucrările la Podul Traian. Un total de 8 poduri din Cluj vor fi modernizate în acest an



City manager-ul municipiului Cluj-Napoca, Gheorghe Șurubaru, a anunțat că un total de opt poduri din oraș vor fi reabilitate și modernizate în acest an.

Două dintre acestea, Nodul N și Podul Locomotivei, au intrat în cadul ședinței de Consiliu Local de astăzi în faza de aprobare a indicatorilor, în timp ce alte două poduri (Porțelanului și Fabricii) sunt într-un stadiu mai avansat.

Cele două poduri care au intrat astăzi în ședința de consiliu fac parte dintr-un program mai amplu al Primăriei de reabilitare și modernizare. Podul Locomotivei și Nodul N au intrat astăzi în faza de aprobare a indicatorilor, urmând să trecem imediat la pașii următori, respectiv întocmirea documentațiilor tehnice, obținerea autorizației și licitațiile pentru execuția acestor lucrări. Suntem mai în față cu două poduri, este vorba despre Podul Porțelanului și Podul Fabricii, la care peste o lună sau cel puțin în vară, vom trece efectiv la achiziția lucrărilor pentru acestea. În total vor intra 8 poduri în reabilitare, până la sfârșitul acestui an”, a declarat Gheorghe Șurubaru, city manager-ul municipiului Cluj-Napoca.

Conform acestuia, în afară de lucrările de reabilitare și infrastructură, podurile vor primi și o serie de dotări moderne.

Toate aceste poduri, pe lângă lucrările de reabilitare și infrastructură, vor avea parte de stâlpi pietonali și iluminat și, acolo unde se impune, panouri fonoabsorbante. Vor fi dotate cu iluminat modern, cu LED, cu mărirea intensității luminii pe măsură ce pietonul sau autovehiculul circulă, dar și cu camere video, acolo unde se impune, pentru monitorizarea traficului”, a mai declarat Șurubaru.

Printre cele 8 poduri cuprinse în programul de reabilitare se numără și Podul Traian, la care se lucrează de luni bune. City manager-ul susține că lucrările în această locație se vor finaliza în luna iunie, precizând că întârzierile s-au datorat unor probleme ”strict tehnice”.

Problemele au fost strict tehnice. Este vorba despre turnarea acelei plăci deasupra grinzilor, care necesită termen 28 de zile pentru întărire corespunzătoare. Dacă ne grăbeam, în scurt timp am fi avut probleme cu placa turnată”, a mai declarat Gheorghe Șurubaru.

În cursul acestui an se vor mai face lucrări de reabilitare pe Podul Garibaldi și la pasajul pietonal din Mărăști.

Comentarii Facebook