Actorul Bogdan Rădulescu, ”vice” la USR, se vrea deputat. E cel mai mare ”dușman” al Bisericii Ortodoxe

 

Vicepreședintele Uniunii Salvaţi România (USR) Cluj a provocat revoltă online după o înregistrare prin care batjocorește clasa politică şi Biserica Ortodoxă Române. Acum el vrea să fie deputat din partea USR.

 

Clipul criticat acum de societatea civilă a fost sancționat și de Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării cu suma de 2000 de lei, pentru discriminare pe motive religioase. Bogdan Rădulescu, vicepreşedinte USR Cluj, este și membru al grupului de comedie Epic Show de la Prima TV.

 

Ciume bubonice, viermi parazi, lepre, căcaturi pe care le zice Biblia, gherţoii, mârlanii, pedofilii şi manipulatorii ce ţin orele de religie sau căcați ordinari (…) Măi, viermi nenorociți ce creșteți pe oameni”, sunt câteva dintre expresiile folosite de Rădulescu.

 

Înregistrarea a apărut pe youtube acum patru luni, dar a fost criticată după implicarea lui Rădulescu în politică.

 

Vicepreședintele USR Cluj, într-un atac abject la Biserica Ortodoxă Română. E greu de ascultat și imposibil de justificat. Cred că Nicușor Dan și Clotilde Armand ar face bine să-l retrimită pe saltimbancul furibund la epicul lui show, iar apoi să-și ceară scuze de la vreo 20+ de milioane de ortodocși care, oricât le-ar displăcea multora, constituie majoritatea acestui popor. Poate acum înțelegeți de ce am spus că nu votez USR”, a scris Papahagi pe Facebook.

 

Groaznic: acest Bogdan Bob Rădulescu e vicepreședinte USR Cluj. Sper ca USR să se distanțeze de asemenea personaje. Cît mai repede și cît mai tranșant. Recent a scris pe pagina sa de FB că va fi, ca politician, mai atent, mai tolerant, mai diplomat și că-și va controla discursul. Dar ce are el în suflet e clar… NB. Îmi cer scuze că difuzez asemenea porcării, dar n-aș vrea ca USR să facă erori de casting care apoi să fie exploatate de adversari”, a scris şi Paleologu.

 

Clotilde Armand, vicepreşedintele USR, s-a distanţat de opiniile lui Bogdan Rădulescu.

 

Apel la decență. Fiecare dintre noi avem dreptul și libertatea să credem în ce dorim. În România au murit oameni pentru ca noi să fim liberi și cred că acesta este unul din argumentele cele mai puternice că nu trebuie să îți bați joc de cel de lângă tine indiferent de opțiunea lui spirituală. Au făcut comuniștii destule în acest sens, cred că a fost de ajuns. Vreau să îmi cer scuze tuturor creștinilor în calitate mea de creștin și din poziția de vicepreședinte USR, pentru limbajul josnic și declarațiile apărute în spațiul public lipsite de bun simț folosite de unii membrii sau simpatizanți USR împotriva creștinilor. Să folosești etichete pline de injurii contra relgiei indiferent care ar fi aceasta este o lipsă de respect și nimeni nu are nimic bun de câștigat. Noi, cei care în acest moment ducem o luptă cu actuala clasă politică trebuie să demonstrăm că suntem altfel decât cei care și-au bătut joc destulă vreme de români. La fel cum eu respect drepturile și libertățile celor care nu cred în aceleași valori ca mine, am aceeași pretenție de la cei care ar trebui să fie un exemplu de moralitate pentru societate. Sper ca orice membru sau simpatizant USR să înțeleagă că rolul nostru nu este acela de a jigni o comunitate. Dacă nu ne respectăm între noi înseamnă că suntem o cauză pierdută a unor principii și valori inexistente, dacă jignim nu înseamnă că suntem mai inteligenți sau avem un spirit mult mai democratic”, a transmis Clotilde Armand.

 

Bogdan Rădulescu a trimis unele scuze pe Facebook: ”Iar acum... revenind la fapte, nu la vorbe. USR e despre fapte, despre acţiuni concrete, despre planuri constructive pe termen lung, despre oameni frumoşi care fac ceva bun şi dau o şansă reală la normalitate în ţară asta.

 

USR va merge mai departe puternic, iar eu, alături de USR va trebui să învăţ să mă cenzurez mai mult decât o făceam în vremea emisiunii Cenzurat, va trebui să fiu mai diplomat, mai atent, mai tolerant şi pentru a-i reprezenta pe cei care sunt de acord cu mine, dar în acelaşi timp să fac treaba cât mai bună pentru toţi, chiar şi pentru cei a căror opinie este diferită de viziunea mea.

 

Victor Hugo spunea că poţi să opreşti şi un război, dar nu poţi opri o idee atunci când îi vine vremea, iar vremea schimbării reale e aici. Şi dacă într-adevăr vreau să fiu schimbarea pe care o doresc în lume şi schimbarea asta o fac împreună cu USR-ul, atunci încep schimbarea cu mine însumi, mă pliez, mă adaptez, îmi controlez discursul şi sper să mă ridic la aşteptările tuturor nu doar cu faptele ci şi cu vorbele.

 

Aşa să-mi ajute Dumnezeu! Serios, nu sunt ironic, vorbesc de Dumnezeu ca şi spiritualitate şi concept al binelui şi al iubirii absolute, nu vorbesc de instituţia bisericii iubitoare de arginţi şi nici de religiile uneori manipulatoare, care mâna-n mâna cu politicienii corupţi ţin o bună parte din popor în sărăcie, departe de educaţie, de civilizaţie şi de evoluţie. Asta ca să fie clar unde mă poziţionez atunci când lupt pentru progres, adevăr şi pentru dreptate!“.

Comentarii Facebook