National/International

Traian Băsescu a rămas fără cetățenia Republicii Moldova. Dodon a semnat decretul de retragere

  

Traian Băsescu a rămas fără cetățenia Republicii Moldova, după ce noul președinte al Republicii, Igor Dodon, a decis să o retragă.

Anunțul a fost făcut chiar de Dodon,pe pagina sa de Facebook, el motivându-și decizia spunând că, încă de când era deputat, a semnalat faptul că fostul șef de stat român a obținut cetățenia ilegal.

Am semnat decretul privind retragerea cetăţeniei Republicii Moldova domnului Traian Băsescu.
Astazi a avut loc sedinta Comisiei pentru problemele cetăţeniei şi acordării de azil politic de pe lîngă Preşedintele Republicii Moldova.
Au fost examinate detaliat conditiiile legale de acordare a cetateniei dlui Basescu.
Anterior, in calitate de deputat al Parlamentului Republicii Moldova, am spus că cetăţenia i-a fost acordată dlui Băsescu in mod ilegal. Traian Băsescu a îndemnat în repetate rînduri la lichidarea statalitatii Republicii Moldova prin anexare la România. Încă din perioada aflării sale în exerciţiul funcţiei de preşedinte al României, acesta a refuzat să recunoască statalitatea moldoveneasca şi existenţa poporului moldovenesc.
Toate cele menționate vin în gravă contradicție cu prevederile legii supreme – Constituția Republicii Moldova. Mai mult decît atît, în cadrul procedurii de acordare a cetăţeniei RM lui Băsescu, au fost ignorate numeroase avize din partea mai multor instituţii, inclusiv faptul existentei urmamririi penale.
Prin retragerea cetăţeniei Republicii Moldova domnului Traian Băsescu, voi repara încălcarea legii, comisă de fostul preşedinte.
Respectul față de Republica Moldova, față de poporul nostru, față de istoria noastră de secole, față de suveranitatea și independența noastră va fi în continuare o preocupare de bază pe parcursul mandatului oferit de popor. Și oricine atentează la aceste valori și realități va avea de suportat consecințele care se impun conform legii”, a scris Igor Dodon pe Facebook.

4-1-2017, 10:20
17 vizualizări
1 comentarii
Basile4-1-2017, 11:13
De asta nu mai poate el, hahaha.

Cele mai citite ştiri din National/International

8624 vizualizări
26-9-2017, 15:08
Violeta Varga și-a dat demisia din funcția de inspector școlar în Arad» Vezi tot
2105 vizualizări
26-9-2017, 13:11
Un cunoscut manelist a fost ”săltat” de mascați. E acuzat că a trimis fete la prostituție în Irlanda» Vezi tot
1708 vizualizări
25-9-2017, 21:32
S-a certat cu iubitul și a sărit din TIR -ul aflat în mers» Vezi tot
1273 vizualizări
26-9-2017, 12:30
O pițipoancă, numită inspector şcolar la ISJ Arad- FOTO» Vezi tot
904 vizualizări
25-9-2017, 22:41
Cât e de rentabilă o maşină electrică în România. Mașina nu mai costă nimic» Vezi tot

Sondaj de opinie:

Dacă în toamnă ar fi alegeri parlamentare, ce partid ați vota?