Selfie-urile au efecte psihologice negative. Vezi cum te afectează



Unul dintre cele mai populare trenduri din ziua de azi, selfie-ul, se pare că are anumite efecte negative asupra psihicului persoanelor care realizează astfel de fotografii.

Un grup de cercetători de la Universitatea din Strathclyde, în colaborare cu cercetători de la Universitate Ohio şi cea din Iowa au iniţiat un proiect pentru a clasifica efectele selfie-urilor. Pentru această cauză nobilă, au fost intervievate 881 de studente din Statele Unite, scrie playtech.ro.

Printre întrebările din chestionar se aflau unele legate efort fizic, regimuri alimentare şi de obiceiurile pe care le aveau respectivele pe Facebook. Una dintre întrebările cheie ale formularului în cauză viza încrederea de sine, în propria imagine.

În urma studiului, cercetătorii au concluzionat că în cazul în care petreceţi excesiv de mult timp uitându-vă la pozele prietenilor de pe Facebook, acest obicei va genera neîncredere în sine. Chiar mai mult, va deforma modul în care cineva se consideră perceput de cei din jur din punct de vedere estetic.

Astfel, din cauza popularității tot mai mare a selfie-urilor, multe dintre tinere se supun unor diete drastice pentru a arăta bine în poze.

În cadrul aceluiași studiu, oameni de ştiinţă din Statele Unite şi Regatul Unit au căzut de acord că cele mai periculoase nu sunt seflie-urile cu vedete, ci cele cu prieteni apropiaţi sau cunoştinţe, fiind mult mai ușoară empatizarea cu oameni pe care îi cunoaşteţi de mult timp

Comentarii Facebook