Polițiștii amenință că ies în stradă: Nu sunt bani. M-am săturat

 

Dumitru Coarnă, preşedintele Sindicatului Naţional al Poliţiştilor, a spus că vor fi organizate mitinguri. 

 

Problema de fond este subfinanţarea, totul e de la bani. Noi am făcut propuneri clare, să angajăm promoţia 2016. Doamna ministru nu ne-a prezentat o serie de măsuri concrete, doamna ministru ne-a aruncat nouă în braţe, <<faceţi voi>>. Niciun poliţist nu a murit din cauza legii 360, ci din cauza subfinanţării. Am discutat şi cu ministrul Muncii şi la Finanţe. Nu sunt bani. Ei au zis că prioritatea e învăţământul, sănătatea. M-am săturat de povestea asta. Vom face ce ne permite constituţia: miting, pichetări, cu respectarea legii. Diferenţa între noi şi ei e respectarea legii”, a declarat Dumitru Coarnă.

 

Premierul Mihai Tudose a discutat luni cu sindicaliștii și a promis că va fi găsită o soluție pentru a finanța angajările în Poliţie.

 

Dezbaterile au apărut după ce Sorin Vezeteu, în vârstă de 38 de ani, poliţist la Transporturi Feroviare, a fost omorât, joi noaptea, în gara din Suceava, de un tânăr de 24 de ani, care, potrivit imaginilor surprinse de camerele de supraveghere, a venit spre omul legii şi l-a înjunghiat de mai multe ori.

 

Atacatorul a spus că nu regretă faptele.

 

Comentarii Facebook