National/International

Imnul national va rasuna obligatoriu lunea in scoli, iar drapelul va fi arborat permanent

7
Distribuie
  
21
  
  
  
Potrivit unei propuneri legislative, imnul national va rasuna obligatoriu lunea in scoli, iar drapelul va fi arborat permanent deasupra tablei de scris.

Propunerea legislativa a fost depusa la Senat in 8 septembrie, iar forul decizional va fi Camera Deputatilor.

Proiectul legislativ ar urma sa moficice doua articole ale Legii nr. 75/1994 privind arborarea drapelului Romaniei, intonarea imnului national si folosirea sigiliilor cu stema Romaniei de catre autoritatile si institutiile publice, anunta Mediafax.

Astfel, pe langa sediul partidelor politice, al sindicatelor, al institutiilor de invatamant si cultura, drapelul trebuie arborat si "in fiecare sala de clasa din invatamantul primar si gimnazial, deasupra tablei de scris".

De asemenea, prevederea care spune ca imnul national al Romaniei se intoneaza la inceputul programului zilnic in scolile primare si gimnaziale se modifica si "imnul national al Romaniei se intoneaza obligatoriu, in fiecare zi de luni, in toate salile de clasa din invatamantul primar si gimnazial".

Schimbarile vin in contextul scandalului creat de modul in care Marcel Pavel a intonat imnul national in debutul meciului Romania - Franta.

 

Vezi si...

Marcel Pavel a dat cu imnul national de gard

13-9-2011, 23:20
13 vizualizări
2 comentarii
EU14-9-2011, 21:12
Foarte bine. Care-i problema Sebastian Zelghiu, ti-e rusine ca esti roman, ti-e rusine de drapel? Pleaca dracului cu toti tziganii borati din tara asta. Fac pariu ca ai la activ ZERO ore de stagiu militar. Sa-ti fie rusine, tie si tuturor carora traiti in tara asta care va hraneste si ganditi astfel. Dincauza gandirii astea este Romania acolo unde este, pentru ca va este rusine sa cantati imnul national si va e rusine de drapel pentru care s-au jertfit inaintasii nostri. Draga Sebica sa-ti intre bine in cap, daca nu erau acei tineri care sa faca frontul, TU NU EXISTATI CA ROMAN.
IUBITI_VA SI RESPECTATI-VA TARA.
Cornel Vasilescu14-9-2011, 18:34
Bai Fenesan, te-a intrebat cineva? Care-ti e problema?

Cele mai citite ştiri din National/International

10 vizualizări
24-4-2014, 18:40
”Românii au penisul mai mare ca al tău” - Ironia britanicilor la campania anti-imigranți a unui partid britanic» Vezi tot
8 vizualizări
24-4-2014, 17:01
Care este primul clip postat pe YouTube - VIDEO» Vezi tot
3 vizualizări
24-4-2014, 14:34
Primul selfie din SPAȚIU. Un astronaut de pe Staţia Spaţială Internaţională s-a fotografiat pe orbită» Vezi tot
3 vizualizări
16-4-2014, 17:56
Învățăturile lui Arsenie Boca despre POST: Toate relele încep de la stomac» Vezi tot
3 vizualizări
20-7-2010, 15:41
Madalina Manole nu a baut alcool inainte de a se sinucide. Artista avea o plaga de aproape doi centimetri la cap» Vezi tot

Sondaj de opinie:

Ce concert vreți în 2015 pe Cluj Arena?

X
egipt_1_600x600.jpg
close