banner-castane 160-600_2.jpg

Economic

Ziua Națională a Produselor Agroalimentare sărbătorită la Cluj în ie tradițională - VIDEO

   

Ziua Națională a Produselor Agroalimentare este sărbătorită la Cluj, marti, 10 octombrie, de producătorii autohtoni în port popular.

 

Directorul Direcției Sanitar Veterinare Cluj, Ioan Oleleu, a îmbrăcat și el o cămașă tradițională românească și a stat de vorbă cu producătorii.

 

Existența unei Zile Naționale a Produselor Agroalimentare este un lucru bun. În mod sigur, în anii următori, tot ceea ce înseamnă produse naționale vor fi sărbătorite, iar acel spirit naționalist care trebuie să fie, să existe și să fim mândri de produsele noastre va fi cheia succesul pe viitor. Noi ca și instituție suntem chemați zilnic să fim garantul securității alimentare atât de origine animală, cât și non-animală. Pot afirma cu certitudine că tot ceea ce înseamnă produse existente în unitățile autorizate sunt produse sigure. Acest lucru se datorează și acitivității colegilor mei, medici veterinari”, a declarat Ioan Oleleu, directorul Direcției Sanitar Veterinare și Siguranța Alimentelor (DSVSA) Cluj.  

 

Unul dintre cei mai mari producători din județul Cluj, Vasile Onaca, crede că piața se va îndrepta spre consumul de produse locale. 

 

Ne bucurăm pentru că pentru prima dată România are o astfel de zile. Suntem producători cu carne de pui, pâine și patiserie. Ne-am pregătit special pentru această zi. În momentul de față, noi producem 7 milioane de capete de pui pe an. Din această cantitate, aproximaiv 25% reușim să o desfacem în rețeaua proprie de magazine. Avem 43 de magazine, cele mai multe în județul Cluj. Noi am dori foarte mult ca toți consumatorii români să consume produse crescute în România. Noi fermele le avem în județul Cluj. Fabrica de pâine este în localitatea Florești și desfacem în România. Am dori ca spiritul național să fie mai evoluat și românii să consume mai mult din producția locală”, a spus și Vasile Onaca, patronul Oncos.

 

rosal_dispecerat[1].png
10-10-2017, 12:33
1252 vizualizări
0 comentarii

Cele mai citite ştiri din Economic

205 vizualizări
16-10-2017, 12:31
Cum să îți iei un apartament la aproximativ jumătate de preț? Imobilele executate silit se vând cu mult sub prețul pieței» Vezi tot
48 vizualizări
16-10-2017, 21:02
Banca Transilvania acordă 4 burse de câte 15.000 de euro la EMBA University of Hull» Vezi tot
19 vizualizări
13-10-2017, 17:33
Univers T a finalizat investiția în Casa Călățele. Vezi cum arată GALERIE FOTO» Vezi tot
14 vizualizări
13-10-2017, 18:23
#OamenidinUBER: Liviu, vânătoarea și industria serigrafică » Vezi tot
10 vizualizări
26-7-2016, 16:38
Trei mari bănci vând sute de proprietăți în județul Cluj: Apartament 20 de mii de euro» Vezi tot

Sondaj de opinie:

Dacă în toamnă ar fi alegeri parlamentare, ce partid ați vota?