Economic

Ziua Națională a Produselor Agroalimentare sărbătorită la Cluj în ie tradițională - VIDEO

   

Ziua Națională a Produselor Agroalimentare este sărbătorită la Cluj, marti, 10 octombrie, de producătorii autohtoni în port popular.

 

Directorul Direcției Sanitar Veterinare Cluj, Ioan Oleleu, a îmbrăcat și el o cămașă tradițională românească și a stat de vorbă cu producătorii.

 

Existența unei Zile Naționale a Produselor Agroalimentare este un lucru bun. În mod sigur, în anii următori, tot ceea ce înseamnă produse naționale vor fi sărbătorite, iar acel spirit naționalist care trebuie să fie, să existe și să fim mândri de produsele noastre va fi cheia succesul pe viitor. Noi ca și instituție suntem chemați zilnic să fim garantul securității alimentare atât de origine animală, cât și non-animală. Pot afirma cu certitudine că tot ceea ce înseamnă produse existente în unitățile autorizate sunt produse sigure. Acest lucru se datorează și acitivității colegilor mei, medici veterinari”, a declarat Ioan Oleleu, directorul Direcției Sanitar Veterinare și Siguranța Alimentelor (DSVSA) Cluj.  

 

Unul dintre cei mai mari producători din județul Cluj, Vasile Onaca, crede că piața se va îndrepta spre consumul de produse locale. 

 

Ne bucurăm pentru că pentru prima dată România are o astfel de zile. Suntem producători cu carne de pui, pâine și patiserie. Ne-am pregătit special pentru această zi. În momentul de față, noi producem 7 milioane de capete de pui pe an. Din această cantitate, aproximaiv 25% reușim să o desfacem în rețeaua proprie de magazine. Avem 43 de magazine, cele mai multe în județul Cluj. Noi am dori foarte mult ca toți consumatorii români să consume produse crescute în România. Noi fermele le avem în județul Cluj. Fabrica de pâine este în localitatea Florești și desfacem în România. Am dori ca spiritul național să fie mai evoluat și românii să consume mai mult din producția locală”, a spus și Vasile Onaca, patronul Oncos.

 

rosal_dispecerat[1].png
10-10-2017, 12:33
97 vizualizări
0 comentarii

Cele mai citite ştiri din Economic

17 vizualizări
23-2-2018, 13:57
Mai puțin de 800 de posturi vacante în tot Clujul. Ce meserii oferă angajatorii» Vezi tot
15 vizualizări
22-2-2018, 11:26
Wizz Air: Zboruri de la Cluj spre Viena și Lyon» Vezi tot
12 vizualizări
22-2-2018, 11:50
Zborul Cluj - Budapesta se mută de pe Aeroportul Cluj» Vezi tot
9 vizualizări
21-5-2016, 18:56
De ce a căzut FILELIST. Site -ul de torente nu merge de câteva zile» Vezi tot
7 vizualizări
5-8-2014, 17:37
Ponta a cerut anchetă la Cluj Arena. Stadionul a fost de 7 ori mai ieftin ca Național Arena» Vezi tot

Sondaj de opinie:

Dacă în toamnă ar fi alegeri parlamentare, ce partid ați vota?