Teodorovici: Am putea scoate acciza la carburanţi

 

Ministrul Finanţelor, Eugen Teodorovici, a anunţat că acciza la carburanţi ar putea fi scoasă.

 

Ne putem gândi la scoaterea accizei la carburanţi. Eu personal, mi-aş dori foarte mult. În cazul în care s-ar scoate, efectul s-ar duce către populaţie. Dacă reducerea respectivă nu se duce la pompă, ci în buzunarul unor companii, nu am făcut nimic”, a spus Teodorovici, conform Digi 24.

 

El a mai anunţat că vrea să reducă numărul taxelor şi impozitelor.

 

Orice român normal la cap, cu atât mai mult ministrul Finanţelor, trebuie să aibă în vedere o astfel de măsură. (...) Nu sunt adeptul unor noi taxe şi impozite, numărul lor trebuie redus”, a spus vag Teodorovici, fără a da detalii.

 

Culmea este că majorarea accizelor la carburanți în două etape - de la 15 septembrie 2017 şi 1 octombrie 2017 - a fost decisă de Guvernul PSD-ALDE în şedinţa din 30 august 2017.

 

Ministrul Finanţelor de atunci, Ionuţ Mişa, anunţa că majorarea accizei va genera o scumpire de câte 0,16 lei/litru pentru toate tipurile de carburanţi - benzină cu plumb, fără plumb şi motorină.

 

De atunci, prețul la pompă a crescut în continuu. În mai 2018 comparativ cu toamna anului trecut, preţul unui litru de benzină era cu aproximativ un leu mai mare. În toamna lui 2017, benzina şi motorina puteau fi cumpărate cu aproximativ 4 lei şi 60 de bani pe litru. În mai 2018, la pompă, prețul unui litru de benzină era de 5 lei și 69 de bani, iar prețul unui litru de motorină este de 5 lei și 82 de bani.

Comentarii Facebook