Medicamente mai ieftine de la 1 iulie. Vezi lista cu noile prețuri



Ministrul Sănătății, Nicolae Bănicioiu, a anunțat că România va avea cele mai ieftine medicamente din Europa, iar noile prețuri au fost afișate dejaâ în Catalogul Naţional al Medicamentului.

"De la 1 iulie, România trece practic la cel mai mic preț european, așa cum este normal, ținând cont și de prevederile și reglementările ordinelor de ministru, așa cum confirmă și contextul socio-economic pe care România îl traversează. Prețurile aici nu pot fi similare prețurilor din țările cu alte PIB-uri mult mai puternice decât țara noastră. Au fost purtate discuții și cu Comisia Europeană, cu partenerii internaționali în totalitate — FMI, CE—, cu asociațiile de producători, asociațiile de distribuitori, cu lanțurile de farmacii, ca să asigurăm distribuția și să nu avem deficiențe în aprovizionare și în accesul pacienților către medicamente", a declarat Bănicioiu, potrivit rtv.net.

Bănicioiu a precizat cã se vor găsi în continuare medicamente din toate ariile terapeutice și că exportul paralel va fi combătut prin sancțiuni drastice.

Totuși, președintele Asociației Producătorilor de medicamente Generice, Dragoș Damian, susține că odată cu scăderea prețurilor există riscul ca 1200 de medicamente ieftine să dispară de pe piață deoarece ele nu vor mai fi rentabile pentru producători.


Vezi AICI lista cu noile prețuri ale medicamentelor.

Comentarii Facebook