Copiii clujeni, invitați la joacă în parcurile din oraș. Vor redescoperi ”jocurile copilăriei”


Copiii clujeni au ocazia de a redescoperi jocurile care au distrat generații întregi, prin intermediul proiectului ”Educaţie prin Sport: JOCURILE COPILĂRIEI NeuronKid”.

Astfel, se organizează o serie de evenimente în natură, unde părinții și educatorii își pot duce copiii pentru petrece clipe distractive și totodată să îi îndrume către un stil de viață sănătos.

Evenimentele vor avea loc în:

29.10.2015 începând cu orele 16, în Parcul Rozelor

30.10.2015 începând cu orele 12, în Curtea Şcolii Onisifor Ghibu

Printre ”jocurile copilăriei” se numără Mîța, Un-doi-trei-la perete, Rațele și Vînătorii, Țară-țară vrem ostași și multe altele, care rezonează în mințile multor clujeni care au trecut și ei alături de ele prin etapa copilăriei.

”Aceste jocuri pot constitui un “pretext” nemaipomenit pentru dezideratul nostru major, acela ca ai noștri copii să-și petreacă timpul în natură, să facă sport, să se miște natural, să elimine, încă de la vîrste fragede, sedentarismul, cel care a devenit o amenințare serioasă în zilele noastre”, spun organizatorii.

Acțiunile din perioada 26-30 octombrie sunt evenimente premergătoare activitaății devenită tradițională, cea care se desfășoară cu regularitate în fiecare sâmbătă de la ora 10, începând din anul 2014 în Parcul Iuliu Hatieganu – Sala de Atletism.

Proiectul NeuronKid face parte din Programul European al Uniunii Europene We-Love-Eating .eu – promovarea şi conştientizarea stilului de viaţă sănătos în rândul populaţiei, iar activitățile ”Jocurile Copilăriei” sunt recomandate de Facultatea de Educaţie Fizică şi Sport, Tudor Bompa International Institute, Dr. Marius Crăciun și Prof. Dr. Nicolae Hâncu.

Comentarii Facebook