Miercuri 8 Februarie

Grecia 2021: S-a deschis sezonul turistic. Ce condiții sunt cerute turiștilor


Grecia a deschis sezonul turistic și a anunțat ce condiții trebuie să respecte turiștii străini. Se cere dovada vaccinării, test COVID negativ sau o dovadă a infectării cu SARS-CoV2 cu cel mult 9 luni înainte de a intra în Grecia.

Pe uscat sunt deschise punctele vamale cu Bulgaria (Kulata-Promachonas și Svilengrad-Ormenio) și unul cu Macedonia de Nord, în timp ce punctul de trecere a frontierei Makaza este rezervat doar transportatorilor de mărfuri, potrivit Ministerului de Externe.

Cei care intra în Grecia pe uscat sau pe calea aerului trebuie să prezinte dovada că au trecut 14 zile de la rapel, în cazul celor vaccinați împotriva COVID-19. De asemenea, cei care care au avut COVID trebuie să prezinte o dovadă emisă de un laborator autorizat din statul de proveniență, prin care se confirmă faptul că persoana în cauză a fost diagnosticată pozitiv cu COVID-19, într-o perioadă cuprinsă între 2 și 9 luni anterior datei sosirii în Grecia. Toate documentele trebuie scrise în engleză.

Cei care nu sunt vaccinați și nu au trecut prin boală, trebuie să aibă test PCR făcut cu cel mult 72 de ore înainte. Se va face și testarea aleatorie la graniță, dar aici există riscul plasării în carantină în cazul în care persoana este pozitivă sau pot fi expulzați.

MAE mai amintește că trebuie completat formularul PLF (Passenger Locator Form) cu cel puțin 24 de ore înaintea începerii călătoriei, indiferent de statul din care sosesc. Formularul este accesibil aici.

Masca este obligatorie în locurile publice, dar nu și pe plajă., iar măsurile de distanțare socială trebuie respectate.

Măsurile sunt în vigoare până în 24 mai 2021, ora 06:00.

Sondaj de opinie

Cluj-Napoca mai este un oraș ieftin?

Urmăriţi-ne

Newsletter

Aboneaza-te la newsletter pentru a primi cele mai noi stiri!

Comentarii Facebook