Veste bună! Turcia ar urma să nu mai ceară test PCR pentru români - FOTO


Turiștii români ar urma să nu mai aibă nevoie de test PCR la intrare din Turcia, a anunțat mari, 11 mai, președintele  TURSAB - Agenţia Naţională a Agenţiilor de Turism din Turcia, Ferit Turgut, la o conferință de presă din Antalya, la care au participat și oficialii lanțului hotelier Rixos, cel mai mare din Turcia.  

Acesta a spus că lockdown -ul din Turcia va expira în 17 mai, iar până în 30 mai se vor lua deciziile finale. ”România este într-o siuație bună din punct de vedere COVID, iar acest lucru a determinat autoritățile să ia în calcul serios ridicarea obligativității unui test PCR pentru intrarea în țară. Decizia va fi luată până în 30 mai, iar din 1 iunie se va pune în aplicare și se va deschide complet sezonul”, a declarat Ferit Turgut.

În privința pașaportului COVID, care este gândit la nivel european, președintele  TURSAB - Agenţia Naţională a Agenţiilor de Turism din Turcia, Ferit Turgut, a spus că lucrurile nu s-au decis încă la nivel Turciei. Țara primește turiști din 90 de țări și este greu să fie preluat acest pașaport european, a spus acesta. Ferit Turgut a precizat că decizia urmează să fie luată și în funcție de hotărârile adoptate în țările din jur. 

În 2019, Antalya a avut 15 milioane de turiști, în 2020 au ajuns la 3,3 milioane de turisti, iar în primele patru luni ale anului 2021 au venit 1,4 milioane de turiști. În tot anul 2021, se așteaptă la 7,4 milioane de turiști. 

În acest moment, în hotelurile lucrurile sunt cât se poate de sigure, fiind făcute eforturi mari. Toți turiștii care vin au test PCR, iar personalul este vaccinat. ”Au început vacinările în februarie, dar la final de mai se termină cu toate vaccinările. Toți cei care lucrează în turism sunt obligați să se vaccineze”, a mai spus președintele  TURSAB - Agenţia Naţională a Agenţiilor de Turism din Turcia, Ferit Turgut.

De altfel, la fiecare hotel vizitat, în cadrul unui Info Trip oferit de Hello Holidays, s-a putut vedea că personalul a fost instruit în privința regulilor COVID. Oficialii lanțului de hoteluri Rixos au precizat, la conferința de presă de marți, că se fac trei instructaje pe săptămână. Angajații oferă gratuit mască la intrare în hotel și sălile de mese. De asemenea, toată lumea poartă mască în spațiile publice, unde se face și distanțarea, iar personalul hotelurilor solicită purtarea măștii.

În spațiile publice din Turcia, în afara hotelurilor, masca este obligatorie, iar acest lucru este foarte strict. În 2020, în Antalya au fost depistați numai 3.500 turiști cu COVID, iar în 2021 s-a ajuns la 1000 de cazuri, grație măsurilor stricte, a testului PCR și a faptului că angajații din turism sunt vaccinați.

Ce se întâmplă cu un turist este depistat cu COVID

Dacă un turist este depistat cu COVID, atunci este plasat în zonele speciale create de către unii hotelieri. ”Cine iese pozitiv este cazat, iar eventuala medicație este plătită de către statul turc. Dacă turistul are asigurare medicală cu extensie COVID, atunci este ajutat în unele situații, în care hotelul nu are astfel de camere. Carantina în care trebuie să stea este de 14 zile.

Anumite hoteluri au camere de carantină, piscine separate și alte facilități. Nu toate hotelurile au așa ceva, așa că este mai bine ca fiecare turist să își facă asigurare COVID.

Cei care ajung la spital, intră pe plata statului turc”, a mai spus Ferit Turgut. 

În principiu, turiștii ar fi bine să intrebe la agenția de turism, care este situația exactă la hotelul la care urmează să se cazeze, în privința camerelor COVID.

Foto: The Land Of Legends Hotel / Cel mai mare parc tematic din Turcia

Comentarii Facebook