Duminica 28 Aprilie

Comuna Sâncraiu tace și face! Are o superbă pistă de biciclete, pe traseul fostei linii de mocăniță - FOTO


Comuna Sâncraiu tace și face, inaugurând o superbă pistă de biciclete pentru drumeții, pe traseul fostei linii de mocăniță. 

Pista de biciclete ar trebui să lege localitățile Huedin, Sâncraiu și Călățele, dar este terminată numai partea de pe raza comunei Sâncraiu. 

O poveste frumoasă despre cum un vechi traseu al căii ferate este transformat într-un traseu velo care să lege trei comunități. Comuna Sâncraiu a inaugurat traseul realizat pe teritoriul comunei - urmează Huedinul și (sper) ca și Călățele.

Felicitări administrației locale și tuturor celor care au contribuit la acest frumos proiect! 

Dacă doriți să vă încărcați bateriile vă recomand acest traseu. Este plin de panorame minunate. Și dacă tot ajungeți în Sâncraiu merită să faceți un tur al satului și să admirați arhitectură vernaculară minunată de acolo. Sat de gospodari!”, a transmis arhitectul șef al județului Cluj, Claudiu Salanță.

Orașul Huedin este în întârziere cu proiectul, nefiind aprobate nici măcar documentațiile, iar Călățele nu a făcut niciun pas. 

Acest traseu de mobilitate velo ar urma să pună în valoare zona turistică, mai ales să Sâncraiu este o zonă cu mare atractivitate turistică. 

Comentarii Facebook