Sambata 3 Decembrie

Călătorii gratuite în Uniunea Europeană pentru tinerii de 18-20 de ani!


Tinerii cu vârste cuprinse între 18 și 20 de ani, cărora le place să călătorească, pot câștiga unul dintre cele 60.000 de bilete pentru o călătorie gratuită, timp de o lună în Uniunea Europeană. Biletele au valabilitate un an, astfel că decizi singur în ce perioadă îți dorești să vizitezi frumusețile UE.

Ce trebuie să faci pentru a câștiga o călătorie gratuită în EU?

Dacă ai între 18 și 20 de ani, te poți înscrie pentru a câștiga unul din cele 60.000 de bilete de tren pentru călătorii gratuite în Uniunea Europeană.

Tot ce trebuie să faci este să te înscrii, până pe 26 octombrie, ora 13:00, ora României și să completezi un chestionar cu câteva întrebări referitoare la Uniunea Europeană.

Candidații selectați pot călători timp de o lună, oricând între martie 2022 și februarie 2023, iar biletele au o validitate de un an, scopul acestei inițiative a UE fiind aceea de a permite tinerilor să exploreze și să înțeleagă mai bine țările și culturile europene.

Dat fiind că evoluția pandemiei este încă greu de anticipat, biletele au date flexibile și pot fi modificate ulterior.

Inclusiv tinerii cu dizabilități sunt încurajați să participe, Comisia Europeană punându-le la dispoziție toată asistența necesară”, spune Alin Mituța, eurodeputat USR PLUS.

Biletele acoperă și cursele cu feribotul sau avionul

Eurodeputatul mai explică faptul că biletele cîștigate se pot folosi și pentru feribot sau avion, atunci când vine vorba de zone care nu sunt accesibile cu trenul.

„În plus, acolo unde transportul nu se poate efectua doar cu trenul, biletele acoperă și curse de feribot și, în mod excepțional, avioane, pentru regiunile izolate.”

Tinerii interesați modul prin care pot câștiga un bilet de călătorie pe teritoriul Uniunii Europene, pot afla mai multe detalii AICI.

Sondaj de opinie

Urmăriţi-ne

Newsletter

Aboneaza-te la newsletter pentru a primi cele mai noi stiri!

Comentarii Facebook