UBB l-a concediat pe Rudolf Cristian, lectorul de „etică și integritate academică”, acuzat de luare de mită


UBB a decis excluderea lectorului Rudolf Cristian din comunitatea academică a Centrului UBB Reșița. Decizia vine după ce la sfârșitul lunii februarie, procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție Serviciul Teritorial Timișoara au anunțat că l-au reținut pentru 24 de ore pe profesorul Rudolf Cristian, lector universitar, doctor, în cadrul Universității „Babeș-Bolyai” Cluj-Napoca, Centrul Universitar Reșița, pentru comiterea a infracțiunii de luare de mită, în formă continuată.

Universitatea Babeș-Bolyai (UBB) l-a concediat în 23 martie 2023 pe lectorul Rudolf Cristian din Centrul Universitar UBB Reșița, procedând la desfacerea contractului de muncă și excluzându-l astfel din comunitatea academică a UBB în contextul abaterilor de la etică, integritate și bune practici academice pentru care este anchetat, aspecte care sunt incompatibile cu valorile UBB și cu buna derulare a activităților academice la UBB.

Lectorul Cristian Rudolf a fost inițial suspendat prin Decizia Rectorului UBB din toate activitățile academice desfășurate în cadrul universității, pentru a proteja comunitatea UBB și mai ales studenții, începând încă cu data de 22 februarie 2023, imediat ce s-au formulat primele acuzații”, transmite UBB.

pig.jpeg

De asemenea, reprezentanții UBB spun că analizele interne a situației continuă: „Analizele interne continuă, în beneficiul studenților și al comunității academice. În acest context, conducerea UBB transmite ferm că susține dezvoltarea și creșterea comunității noastre academice, dar, în condițiile în care cultura organizațională seculară a UBB este una a performanței academice în condiții de etică și integritate, aceasta trebuie să devină un angajament personal pentru fiecare membru al comunității UBB, mai vechi sau mai nou, iar cine nu se încadrează, nu o respectă și nu o susține va trebui să părăsească imediat comunitatea UBB”. 

Amintim că, lectorul Rudolf Cristian preda și la nivelul licență, și la master. La ambele avea cursuri de Etică. Conform site-ului Federației Sindicale Alma Mater, acesta era și lider sindical, fiind președintele Sindicatului FIRES din Centrul Universitar Reșița, membru în Consiliul Național de Conducere al Federației Alma Mater – structura reprezentativă sindicală din învățământul superior.

Cadrul didactic a fost prins în flagrant de procurorii DNA, în timp ce primea o șpagă de 50.000 de lei de la studenții la master ca să îi treacă la examene. Procurorii spun despre 25 de acte materiale, asta înseamnă că au dovezi pentru 25 de asemenea acte de luare de mită. Profesorul Cristian Rudolf, suștin procurorii DNA, ar fi pretins bani în funcție de nota pe care o doreau cursanții.

Comentarii Facebook